Kauniečių įpročiai nesikeičia – po Naujųjų sutiktuvių ant žemės mėtėsi tušti buteliai

Vidurnaktį Kauno Rotušė paskendo elektroninės muzikos ritmuose. Po pusvalandžio - tuščiuose buteliuose, šiukšlėse  ir konfeti.

Pasauliui skaičiuojant paskutines 2019-ųjų valandas, Kauno Rotušėje suskambo elektroninės muzikos garsai. 22.30 val. kosminių linksmybių startą skelbė  DJ Zakmina.  Muzikos prodiuseris ir didžėjus  Rotušės aikštės scenoje ne naujokas – prieš metus toje pat vietoje ir tokiu pat laiku Kauno publikai jis lenkėsi drauge su bičiuliu Donatello.

Tradiciškai, vidurnaktį dangų nuspalvino gražiausi fejerverkai. Tam buvo  skirta speciali Rotušės aikštės erdvė. Tuo pat metu scenoje pultą perėmė Vidmantas Čepkauskas, melomanams geriau žinomas Vidžio vardu.  1 val. nakties  priešais publiką stojo visiems gerai žinomas duetas „Happyendless“.

Linksmai nusiteikę miestiečiai į Rotušę ėmė rinktis dar apie 22 val. Vieni čia atsidūrė planuotai, renginio programą skaitę iš anksto, kiti – atsitiktinai, bičiulių įkalbėti apžiūrėti pagrindinės miesto eglės. Regis, susirinkusiųjų nuotaikos negadino net ir visai nežiemiškas oras – likus kelioms valandoms iki vidurnakčio pasirodė lietus. Laimei, netrukus jis liovėsi.

„Vaizdas labiau primena rudenį ar pavasarį. Jei ne eglė, tikrai nepagalvočiau, kad dabar žiema“, – įsismaginusi kauniečių porelė bet ką būtų atidavusi už snaiges, lengvai krentančias ant galvų.

Tiesa, tuo metu jas teko slėpti po skėčiais. 

Vos už kelių žingsnių nuo jų šokančiam būreliui studentų, nebūtų sumaišęs ir lietus. Susikibę rankomis  jie purtė nuo šampano purslų šlapius plaukus ir tikino, kad koncertas po atviru dangumi yra geriausias būdas pasveikinti naujuosius. Palydėti senųjų į Kauną atvyko ir kitų ir svečiai iš kitų miestų. Antai, linksmuolių ketveriukę iš Šiaulių sužavėjo gražuolė Kauno eglė ir kultūringa Kauno publika.

 „Nėra girtų ir agresyvių žmonių. Smagu, kad keičiasi liaudis. Prieš tai buvome vienoje miesto panoramų, žiūrėjome fejerverkus. Po visko užsukome čia, į Rotušę“, – vakarą laikinojoje sostinėje reziumavo šiauliečiai. 

Tiesa, liaupses kauniečiams jie dalijo kiek per anksti. Praėjus valandai po vidurnakčio minia praretėjo, o apie Rotušėje buvusius Naujųjų sutiktuvininkus priminė besimėtantys tušti šampano buteliai ir šiukšlės. Centre gi nusidriekė automobilių eilės, mat  didžioji dalis miestiečių pasirinko savo, o ne viešąjį transportą. Srautai plūdo ir iš Rotušės, ir iš aplinkinių gatvių, kuriose buvo išrikiuotos mašinos. Palikę jas žmonės ieškojo patogesnių vietų, iš kurių stebėjo fejerverkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALKOHOLIKAS

ALKOHOLIKAS portretas
ŽuRnAlIūGoS, NUOTRAUKOSE JOKIŲ ŠIUKŠLIŲ NESIMATO, O STRAIPSNIS APIE ŠIUKŠLES .

Vika

Vika portretas
Kaunieciu iprociai nesikeicia? Cha cha... Nuvaziuokite Naujuju sutikti i Italija ar Prancuzija. Ne tik kad pilna tusciu buteliu, bet ju buvo tiek pridauzytu, kad neimanoma kojos buvo pastatyti, bijojom padus batu susipjaustyti. Galima pagalvoti, kad, sakykim, Vilniuje po Nauju sutikimo visi tempia tuscius butelius namo. Prajuokinot! Nustokite smeizti Kauna ir kauniecius.

ALGIS

ALGIS portretas
ĮPROČIŲ PAVELDĄ REIKIA PUOSELĖT , O NE KRITIKUOT .
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių