Su močiute į piketą dėl LGBT eisenos atėjusi R. Meilutytė: kiekvienas žmogus yra vienodai svarbus

  • Teksto dydis:

Prie Kauno apygardos administracinio teismo, kuriame atversta byla dėl leidimo LGBT eisenai Kauno centre, vykusiame pikete dalyvavo ir olimpinė čempionė Rūta Meilutytė. Ji į eisenos palaikytojų būrį atėjo kartu su močiute. 

Prieš pat teismo posėdį pasirodžiusi buvusi plaukikė kartu su renginio, planuojamo rugsėjo 4 d., palaikytojais lauke stoviniavo visas dvi valandas, kol vyko posėdis.

„Dėl šios palaikymo akcijos jokių planų neteko keisti. Planavau čia dalyvauti“, – sakė kaunietė.

Anot jos, dvi valandos piketo neprailgo. „Manau, verta buvo laukti. Tam, kad būtų priimti teisingi sprendimai, galima ir daugiau valandų taip laukti“, – dėstė R. Meilutytė.

Kodėl jų neleisti?

Pasiteiravome, ką, jos nuomone, pakeis eitynės? „Kodėl jų neleisti? Labai įdomu, kodėl savivaldybės nenori jų leisti. Yra teisė rengti tokias eitynes, LGBT bendruomenei jos svarbios. Visų teisės lygiavertės. Kuriami pasiteisinimai, o ne konkrečios priežastys“, – apie savivaldybės argumentus, kodėl eitynės centre negalimos, pasisakė pašnekovė.

Rūta Meilutytė/Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Manau, kad šiandieniniame pasaulyje neturi likti vietos netolerancijai. Kiekvienas žmogus yra vienodai svarbus – kad ir ką jis bemylėtų, kokioje šalyje begyventų ar kokiu Dievu tikėtų“, – dar prieš penkerius metus yra pasisakiusi R. Meilutytė.

Ji atsiduso ir nutilo išgirdusi klausimą, į kurią veiklos sritį šiuo metu ji yra susikoncentravusi. Olimpiadą stebi, bet priebėgomis. „Ne tik plaukimus. Viskas įdomu“, – sakė mergina.

Pasidomėjome, ar šiuo metu jos gyvenimas bent kiek susijęs su plaukimu. Atsakymas buvo neigiamas.

Eisenos „Kaunas Pride“ organizatoriai į Kauno miesto savivaldybę dėl leidimo rengti tokį renginį kreipėsi tris kartus, nurodydami vis kitus maršrutus, tačiau nė vienas kreipimasis nebuvo patenkintas, nurodant, rengėjų nuomone, tik biurokratinius pretekstus.

Eisenos rengėjai savivaldybės sprendimus apskundė teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bla

bla portretas
šiaip tai įtariau seniai

Sieki sau pagarbos?

Sieki sau pagarbos?  portretas
Ar elgiesi taip, kad būtum gerbiamas? Kas pats nesielgia oriai, negali tikėtis kitų pagarbos. Nebent kas pagailės, kaip to, kurs gatvės vidury ranką ištiesęs savo vargus visiems vis iš naujo pasakoja...

Teisingai, žuvele --

Teisingai, žuvele --  portretas
kiekvienas svarbus, todėl kiekvienas turi elgtis oriai, kaip dera išauklėtam žmogui. Išauklėtas žmogus žino, kur dirbama, kur valgoma, kur ilsimasi, o kur po antklode kai kuriais klausimais šnabždamasi. Miegamajame šnabždamasi, džiaugiamasi, myluojama, bet ne vidury gatvės rėkiama.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių