Mirė buvęs KTU rektorius R. P. Bansevičius

  • Teksto dydis:

Eidamas 85-uosius anapilin iškeliavo buvęs Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Ramutis Petras Bansevičius, penktadienį pranešė universitetas.

R. P. Bansevičius buvo profesorius, habilituotas technologijos mokslų daktaras, inžinierius mechanikas, KTU Senato pirmininkas (1996–2000) ir ėjo KTU rektoriaus pareigas (2000–2007).

R. P. Bansevičius gimė 1939 metais vasario 23 dieną Marijampolėje, 1961 metais baigė tuometinį Kauno politechnikos institutą (dabar KTU). 1975–1976 metais stažavosi Milano politechnikos institute, o 1982-iais apgynė technikos mokslų daktaro disertaciją Kauno technologijos universitete.

R. P. Bansevičius buvo tarp daugiau nei 300 mokslininkų, pelniusių Lietuvos ir tarptautinį pripažinimą, jo darbų sąraše – planšetė aklųjų darbui su dvimate grafika ir internetu, pjezoelektriniai robotai manipuliatoriai bei kiti reikšmingi, praktikoje pritaikomi prietaisai.

Profesorius yra daugiau kaip 250 mokslinių straipsnių, septynių precizinių sistemų dinamikos srities knygų, 18 patentų užsienyje autorius. R. P. Bansevičius sukūrė pjezomechanikos pagrindus ir jos taikymą.

R. P. Bansevičius Kauno technologijos universitete dirbo daugiau daugiau nei pusšimtį metų – nuo 1967-ųjų pabaigos iki 2019 metų.

2010-aisiais mokslininkas su bendraautoriais yra gavęs Lietuvos mokslo premiją už darbų ciklą „Pjezomechaninės sistemos: teorija ir taikymai“, jis taip pat įvertintas Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinu (1999 m.).

Atsisveikinimas su profesoriumi vyks atsisveikinimo namuose „Rekviem“ (Jonavos g. 41A, Kaunas) sekmadienį, nuo 17 iki 21 val. ir pirmadienį nuo 10 iki 14 val.


Šiame straipsnyje: Ramutis Petras BansevičiusKTU

NAUJAUSI KOMENTARAI

plet

plet  portretas
baigia išmirti tikintys mokslu.

kaunietis

kaunietis portretas
Prof. Ramutis Bansevičius buvo AKADEMIKAS... Ar tai ne svarbus faktas?

Antivatnik

Antivatnik portretas
Mokykis lietuviškai, vatnike.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių