Ministerijos perkėlimas į Kauną: darbo grupė išvadų dar nepateikė

Žemės ūkio ministro Andriaus Palionio sudaryta darbo grupė, iki penktadienio turėjusi pateikti išvadas dėl ministerijos perkėlimo į Kauną, kol kas nepateikė išvadų, todėl ministras penktadienį tikriausiai nespės jų išanalizuoti, sako ministerijos atstovė.

„Darbo grupė dar nepateikė išvadų, ministro darbotvarkėje yra pilnas užimtumas, o tos išvados ne vienas ir ne du lapai.  Vistiek jam pačiam reikės išsianalizuoti, ir pirma išvadas pateiks ne žurnalistams, o premjerui Sauliui Skverneliui“, – BNS sakė ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė Danguolė Starkuvienė.

„Skvernelis ne iš žurnalistų turi sužinoti, kas ten parašyta“, – pridūrė ji.

Pasak jos, tikėtina, kad išvados bus pakomentuotos po A. Palionio ir S. Skvernelio  susitikimo.

A. Palionis rugpjūčio pabaigoje sudarė darbo grupę, kuri turėjo įvertinti ministerijos (ŽŪM) perkėlimo į Kauną tikslingumą.

Darbo grupėje dirbo ŽŪM specialistai ir darbuotojų profesinės sąjungos atstovas, Viešųjų pirkimų tarnybos ir Turto banko atstovai, grupei vadovavo ŽŪM Korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyriaus vedėjas Jurijus Kornijenka.

ŽŪM patalpų nuomos Kaune konkursą laimėjusi koncerno SBA grupės įmonė „BEI Capital“ praėjusią savaitę nusprendė pasitraukti ir atsiėmė paraišką.

Anot jos, „projekte nesant aiškumo ir tvirto apsisprendimo kasdien augo potencialių nuostolių tikimybė, kurios bendrovė negalėtų toleruoti.“

Ministerijos persikėlimui į Kauną vadovaujanti Vitalija Zumerienė taip pat pasiprašė atleidžiama. Pasak jos, projektas turi „daugybę neapibrėžtumų ir interesų“.

Ministerijos perkraustymu yra suabejojęs ir prezidentas Gitanas Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julius

Julius portretas
Norisi pasakyti,kad kažkas drumčia vandenį.Man toks ministras su savo komicija nedirbtų nuo rytojaus.

pilietis

pilietis portretas
1. Darbo grupė sudaryta iš vilniečių, ŽŪM darbuotojų, jų profsąjungos narių...[ "labai objektyvūs"...???]. 2. Ministro kompetencija labai skiriasi nuo prieš tai buvusio . Blogiausia , kad ...į blogąją pusę. 3. Nesuprantu , kaip mūsų Prezidentas , būdamas ekonomistu,..."nemato" ekonominio ir šaliai naudingo šios ministerijos perkėlimo. Liūdna. 4. Matyti , kad ir tos ministerijos vadovas, ir šalies vadovas ...pastebi tik 'siaurakakčių"- siaurai matančių , vienkartinį pinigų išleidimą - perkėlimą, o tolesnės, žymiai didesnės naudos , nemato. Tokie trumparegiai nemato ir artėjančios stagnacijos pasaulyje, bei pas mus [ ekonomistams nereiktų priminti , kad pasaulio ekonomika yra cikliška - kylanti ir nusileidžianti...]. Jiems svarbu tik dabartinė , artimiausia žmonių nuotaikas pakelianti dalis , o kas bus toliau - dzin.

Nu nu

Nu nu portretas
Išvis ją reikia naikinti.Kam ji atstovauja.Kelis stambius ūkininkus.Tai privatus verslas.Skirsto įvairias išmokas t.y.kompensacijas už tai,kad daug lijo, arba,kad trūko lietaus,kurias gauna iš Europos.Ir dizelinas kaimiečiams pigesnis.Už ką?Už tai,kad daržovės kiekvienais metais branksta.Panaikinkit ministerija,sutaupysit ne vieną milijoną eu.Galėsit nors truputi pensijas ir negaliesiems išmokas nors truputi pakelti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių