Metų mokytojas – irklavimo čempionų treneris

  • Teksto dydis:

Spalio 5 d. Garliavos kultūros ir sporto centre profesinės šventės proga buvo pagerbti Kauno rajono pedagogai: 26-iems Kauno rajono mero pavaduotojai Paulius Visockas ir Antanas Nesteckis perdavė mero padėkos raštus, o Ilgakiemio mokyklos-darželio direktorei Aušrai Gužauskienei, Garliavos lopšelio-darželio direktorei Rimai Karalienei, Eigirgalos lošelio-darželio direktorei Vitalijai Petrylienei ir Lapių lopšelio-darželio direktorei Inai Krisikaitienei – Kauno rajono ženklus.

Septyniems pedagogams įteikti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos padėkos raštai.

Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius įteikė po rožę ir jauniesiems specialistams, kurių šiemet į Kauno rajono mokyklas atėjo net 27. "Jaunėjam, tai geras ženklas", – šypsojosi vedėjas.

Metų mokytojo titulas atiteko ne vieną Lietuvos, Europos ir pasaulio akademinio irklavimo čempioną išugdžiusiam Kauno rajono sporto mokyklos mokytojui, Lietuvos nusipelniusiam treneriui Antanui Lavickui.

Paklaustas, ar jau žino, kokiems tikslams panaudos premiją, jis nedvejodamas atsakė: "Žinau – pasidalysiu su žmona." Edita Lavickienė – taip pat garsi irklavimo trenerė.

Išvardyti visus A.Lavicko auklėtinius ir jų pasiekimus prireiktų atskiro leidinio. Ypač dosnūs sporto trofėjais buvo 2021-ieji.

Vieni garsiausių A.Lavicko mokinių – Lapėse gyvenantys broliai Stankūnai. Dvyniai Dovydas ir Domantas yra Europos jaunimo čempionai ir pasaulio jaunimo vicečempionai (dvivietėje be vairininko), Lietuvos čempionai. Vyresnysis brolis Povilas – šalies čempionas, 2019 m. pasaulio jaunimo vicečempionas, Europos jaunimo bronzos medalio laimėtojas.

Dovilė Rimkutė porinėje dvivietėje yra tapusi Europos jaunių čempione.

Svarių laimėjimų šalies ir tarptautiniu mastu yra pasiekusi Ieva Adomavičiūtė, Aurimas Adomavičius, Dovydas Nemeravičius, Justas Kuskevičius, Gustė Vaškevičiūtė, Titas Kazokaitis, Ieva Marinčiūtė, Augustė Šablinskaitė, Simonas Loda, Patricija Štriupkutė, Danielė Talačkaitė ir kiti irkluotojai.

A.Lavickas 2005 m. pastebėjo ir į irklavimo treniruotes pakvietė Giedrę Rakauskaitę, kuri vėliau tapo dukart pasaulio čempione, o šiemet pasipuošė ir Tokijo paralimpinių žaidynių aukso medaliu.

Giedrė gyvena Didžiojoje Britanijoje ir sporto aukštumų pasiekė su šios šalies komanda, tačiau yra dėkinga savo pirmajam treneriui, kuris pastebėjo talentingą merginą ir paskatino ją sportuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gintautas

gintautas portretas
Žinau koks sunkus ir nedėkingas yra trenerio darbas, tad ačiū jiems ir pagarba.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių