„M.A.M.A.“ apdovanojimuose – D.Montvydo šlovės valanda

Lietuvos muzikos apdovanojimuose Kaune „M.A.M.A. 2012“ triumfavo Donatas Montvydas. Jis tapo nugalėtoju net trijose nominacijose – „Metų atlikėjo“, „Metų muzikos albumo“ ir „Metų popmuzikos atlikėjo“.

Maža to, gretutinių teisių asociacijos AGATA tarybos pirmininkas aktorius Rimantas Bagdzevičius D. Montvydui įteikė specialų apdovanojimą. Šis „skambiausio atlikėjo“ titulas skiriamas atlikėjui, kurio dainos per metus eteryje skambėjo dažniausiai.

„Esu labai laimingas, pelnęs garbingus apdovanojimus. Labiausiai džiaugiuosi „Metų atlikėjo" laimėjimu , – sakė D. Montvydas. – Dar pernai buvau parašęs aštuonias kalbas, bet jas pamiršau. Noriu padėkoti savo tėvams, savo antrajai pusei Veronikai, kuri visada yra su manimi. Ir jums, jūsų plojimai – geriausia motyvacija man“.

Paklaustas, ar tokiai jo sėkmei turėjo įtakos tai, kad jo prodiuseris Martynas Tyla yra vienas iš renginio organizatorių, Donatas atsakė: „Jis tikrai geras prodiuseris. Tačiau aš žinau, kiek darbo įdėjau ir kaip nuo to kenčia mano laisvalaikis. Esu sėkmingai pasirodęs užsienyje, bet laimėjimas savo šalyje man yra kažkas ypatingo“.

Markas Palubenka taip pat buvo labai laimingas. Jis laimėjo dvi nominacijas – „Metų proveržis“ ir „Metų alternatyvios muzikos grupė“.

„Metų grupe“ tapo „Liūdni slibinai“, gan netikėtai nurungę „Sel“.

Už nuopelnus lietuviškai muzikai apdovanojimas atiteko Stasiui Povilaičiui, kuris scenoje praleido jau 50 metų.

LATGA-A apdovanojimas atiteko Mario Basanovui. Jam statulėlę įteikė dainininkas Aleksandras Ivanauskas-Fara.

Pakviesta vesti bene didžiausią metų muzikos renginį drauge su eterio chuliganais Jonu Nainiu ir Rolandu Mackevičiumi, modelis ir buvusi televizijos laidų vedėja Giedrė Rusytė specialiai parskrido į Kauną iš JAV. Jos pribloškiamais apdarais ceremonijai pasirūpino pats Juozas Statkevičius.

Vakaro staigmena tapo ketvirtasis apdovanojimų vedėjas – Justinas Jankevičius, kuris taikliai parodijavo atlikėją Egidijų Dragūną.

„M.A.M.A.“ scenoje Kauno „Žalgirio“ arenoje taip pat pasirodė Marijonas Mikutavičius, „G&G Sindikatas“, Donatas Montvydas, Džordana Butkutė, „Rondo“, „Pinup Girls“, „Gerai Gerai & Miss Sheep“, Markas Palubenka, „The Perfect Pill“ ir daugelis kitų.

Per renginį įvyko netikėtas, bet malonus įvykis – susitaikė grupės „ŽAS“ nariai. Šįvakar scenoje pasirodymą surengęs trejetas – Marijus Berenis-Tru, Linas Zareckas-Choras ir Gidonas Šapiro-Bilas – buvusį grupės ir Seimo narį Liną Karalių pasikvietė ne tik šiam kartui.

„Linas Zareckas pasiūlė atgaivinti mūsų projektą. Mes ne moterys, esame pragmatiškesni, todėl sutarėme, kad „ŽAS“ projektas bus atgaivintas“, – pasakojo L. Karalius.

Nominantai (laimėtojas paryškintas)

METŲ ATLIKĖJAS

Mantas Jankavičius
Gytis Paškevičius
Donatas Montvydas

Nugalėtoją paskelbė legendinė šokių meistrė Jūratė Norvaišienė, D. Montvydą apibūdinusi kaip gamtos ir mamos visapusiškais talentais apdovanotą žmogų.

„Apie šį apdovanojimą svajojau nuo šešerių metų, dar lankydamas vaikų darželį. Dabar mane aplanko dvi būsenos: viena – nepasitikėjimo, kita - begalinio džiaugsmo“, – atsiimdamas prizą sakė D. Montvydas.

METŲ PROVERŽIS

Markas Palubenka
„The Perfect Pill”
Nota

M. Palubenkai apdovanojimą įteikė dainininkė Dž. Butkutė. „Šis apdovanojimas trigubai vertingas, nes iš Džordanos rankų. Didžiuojuosi, kad esu muzikantas, manau, kad muzikantai turėtų bendrauti tarpusavyje“, – sakė M. Palubenka.

METŲ ALTERNATYVIOS MUZIKOS GRUPĖ / atlikėjas / atlikėja

Markas Palubenka
„Liūdni slibinai”
„Rasabasa”

Išgirdęs savo pavardę, M.Palubenka susiėmė už galvos iš netikėtumo. Jam prizą įteikė šoumenas Algis Greitai. „Jaučiuosi kaip didžiausias Lietuvos masonas. Dėkoju visiems, su kuriais teko bendradarbiauti“, –kalbėjo M. Palubenka.

METŲ ELEKTRONINĖS MUZIKOS GRUPĖ / atlikėjas / atlikėja

„Golden Parazyth”
Mario Basanov
„Happyendless”

METŲ KONCERTINĖ GRUPĖ/ atlikėjas / atlikėja

Gytis Paškevičius
„Sel“
Andrius Mamontovas

METŲ MUZIKOS ALBUMAS

Mario Basanov „Journey”
Linas Adomaitis „Floating To You“
Donatas Montvydas „Donny Montell”

D. Montvydą apdovanojo Samas ir Saulius Prūsaitis. „Visos šios statulėlės simbolizuoja darbą. 2013-aisiais stengsiuosi dirbti dar daugiau“, – žadėjo D. Montvydas.

METŲ ROKO GRUPĖ/ atlikėjas / atlikėja

„The Perfect Pill”
„Biplan”
„Freaks On Floor”

METŲ POPMUZIKOS GRUPĖ / atlikėjas/ atlikėja

„Sel“
Donatas Montvydas
Mantas Jankavičius

METŲ HIP-HOPO GRUPĖ / atlikėjas / atlikėja

Pushaz
Alekna
„G&G Sindikatas”

Šioje kategorijoje geriausiu išrinktas Pushaz dėkojo savo draugams ir šeimai, grupei „G&G Sindikatas”. „Daug dirbau, todėl malonu, kad esu įvertintas“, – teigė Pushaz, kurį apdovanojo penkiakovininkas Edvinas Krungolcas.

METŲ ATLIKĖJA

Jurga
Rūta Ščiogolevaitė
Jazzu

Metų atlikėja išrinktą Jazzu pasveikino jos mama Auksė Arlauskienė. „Palyginus su 2011-aisiais, jaučiuosi dar labiau kylanti. Nesakysiu, ką palaikiau aš, nes nenoriu įžeisti kolegų“, – pripažino Jazzu.

METŲ GRUPĖ

„Liūdni slibinai”
„G&G Sindikatas”
„Sel”

METŲ MUZIKOS PRODIUSERIS

Linas Adomaitis
Leon Somov
Mario Basanov

Prodiuserį L. Somovą apdovanojo režisierius Emilis Vėlyvis.

METŲ MUZIKOS VAIZDO KLIPAS

Pushaz „Jazz'as gydo“
Jurga „So Blue“
GJan – „Not afraid“

Metų vaizdo klipo nominacijoje pergalę nuskynė vaizdo klipas „So Blue“ – pirmoji būsimojo Jurgos albumo kregždė. Prizą laimėtojai įteikė dizaineris Robertas Kalinkinas ir aktorė Gražina Baikštytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiaune

kiaune portretas
kazkaip gilei dzin

nn

nn portretas
Aš ir galvoju, kodėl prie akropolio žmonės lenda po mašinom? Pasirodo skuba koncertan. Sekmės.

Haris

Haris portretas
jei ne kvailos pastovios pauzes po desimt minuciu, butu visai geras renginys
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių