LSMU – naujos gydymo, tyrimų ir studijų bazės

  • Teksto dydis:

Kaune – dar daugiau gydymo, tyrimų, medicinos ir veterinarijos srities specialistų rengimo galimybių. Minėdamas savo dešimtmetį Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) penktadienį atvėrė naująjį Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo centrą, atidengė padėkų lentas prie baigiamo įrengti Slaugos fakulteto bei davė startą net keliems didiesiems projektams.

Progreso ir gerbūvio dalis

Visuomenei, mokslui, studijoms, klinikinei ir veterinarinei veiklai svarbūs projektai mūsų mieste kyla neatsitiktinai. LSMU jau seniai yra labai svarbi visos šalies progreso ir gyventojų gerbūvio grandis.

Mokslas išlieka prioritetine šalies plėtros sritimi, nes kuriamos naujos žinios, plėtojami aukščiausios kokybės moksliniai tyrimai yra valstybės pažangos, visuomenės gerovės ir ekonomikos raidos pagrindas.

LSMU rektoriaus prof. Remigijaus Žaliūno teigimu, universitete vykstantys pokyčiai – labai svarbūs miestui ir visai Lietuvai, ir jie būtų neįmanomi be visos bendruomenės pastangų.

„Naujausi universiteto projektai atspindi ateities mokslo, studijų ir klinikinės praktikos pažangą. Ši pažanga būtų neįmanoma be mūsų specialistų. Idėjas šiems projektams generuoja jauni žmonės, kurie ir ateityje garsins universitetą ir šalies vardą“, – kalbėjo prof. R. Žaliūnas.

Mokslo indėlis į prioritetinių šalies krypčių pažangą ir proveržį, integracija į europines mokslinių tyrimų erdves praktiškai neįmanomas be kokybiškos klinikinės, veterinarinės, pedagoginės ir mokslo tyrimams skirtos aplinkos, mokslininkų pažangos. Labai svarbu sutelkti intelektinį potencialą, plėtoti moksliniams tyrimams palankią aplinką bei sukurti šiuolaikinius standartus atitinkančią infrastruktūrą, sudarančią sąlygas naujų žinių atsiradimui ir inovacijoms.

Premjeras Saulius Skvernelis, sveikindamas LSMU su dešimtmečiu atkreipė dėmesį, kad Lietuvos medicinos ir Lietuvos veterinarijos akademijos bendruomenių sprendimas susijungti yra labai sėkmingas. Dviejų įstaigų sinergija atnešė milžinišką naudą visai visuomenei, kalbant apie universiteto ir jo įstaigų teikiamas paslaugas ir pasiektus rezultatus, pradedant indėliu suvaldant koronaviruso grėsmę.

Vizitas: ceremonijose, žyminčiose Kaunui ir šaliai svarbių projektų statybų pradžią, dalyvavo ir premjeras Saulius Skvernelis bei kiti garbūs asmenys. LSMU nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras prof. Aurelijus Veryga prisiminė, kad LSMU veikloje jis yra dalyvavęs ir studento, ir dėstytojo vaidmenyje. „Ypatingas jausmas, kai tavo universitetas gražėja“, – sakė A. Veryga.

Apžvelgdamas naujuosius LSMU projektus jis kalbėjo, kad moderni aplinka ir darbo priemonės bendruomenę dar labiau motyvuoja siekti profesinių aukštumų, o Lietuvos pacientai nusipelnė aukščiausios kvalifikacijos medikų ir geriausių technologijų.

Ugdymas ir slaugos naujovės

Neabejojama, kad prie universiteto ir apskritai visos šalies pažangos svariai prisidės atidarytas Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo centras, esantis Žeimenos g. Centrą sudaro LSMU gimnazijos filialas Pradinė mokykla ir Kauno klinikų lopšelis-darželis „Lašeliai“. Šių įstaigų tikslas – ugdyti savimi pasitikinčias, kūrybiškas, savarankiškas ir sveikas asmenybes, gebančias atskleisti ir plėtoti savo stipriausius individualybės bruožus.

Didelio susidomėjimo sulaukė Kauno klinikose planuojamas statyti ypač modernus Branduolinių tyrimų centras. Jame bus įdiegtos pažangiausios šių dienų technologijos – instrumentai, pasitarnausiantys ne tik klinikinėje veikloje, bet ir plėtojant mokslinius tyrimus.

„Tai yra labai svarbus žingsnis mūsų medicinai. Galbūt tiems žmonėms, kurie yra nesusidūrę su rimtomis sveikatos problemomis, sunku suvokti, kam čia to reikia, bet Lietuvoje yra daugybė onkologinių, kardiologinių, neurologinių ligonių, ir jiems ankstyva diagnostika praktiškai reiškia bilietą į gyvenimą“, – po ceremonijos sakė S.Skvernelis.

Baigiama įrengti LSMU Slaugos fakulteto mokslo ir studijų bazė – taip pat labai svarbus projektas. Specializuota įranga aprūpintose auditorijose bus rengiami ir tobulinami aukščiausios kvalifikacijos slaugos, reabilitacijos, sporto medicinos sričių specialistai. Doktorantai ir mokslininkai plėtos aktualius sveikatos mokslų srities tyrimus.

Studijoms ir gydymui

Itin laukiama ir naujosios LSMU Odontologijos mokslo ir studijų bazės. Tai mokslininkams ir kitiems tyrėjams sudarys sąlygas vykdyti įvairius, aukščiausio tarptautinio lygmens tyrimus, kurti ir diegti inovatyvias odontologinės srities pedagogines metodikas, teikti aukščiausio lygio klinikinį gydymą.

Odontologijos fakulteto dėstytojai ir tyrėjai galės dar labiau prisidėti prie mokslo, verslo, viešojo sektoriaus organizacijų bendradarbiavimo plėtros, tarpdisciplininių mokslų vystymo, siekiant sukurti naujas, inovatyvias technologijas, pritaikomas praktikoje.

Užnemunės gatvėje iškilsianti šiuolaikiškai įrengta, didžiausia Lietuvoje LSMU Gyvūnų klinika atitiks aukščiausius technologinius ir biosaugos reikalavimus.

Įstaiga bus pritaikyta praktinei veterinarijos veiklai, o taip pat ir praktinėms veterinarinės medicinos klinikinių dalykų studijoms. Joje bus gydomi naminiai augintiniai ir egzotiniai gyvūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atskirtis visuomenėje

Atskirtis visuomenėje  portretas
prasideda nuo lopšelių-darželių, kaip ir kelių tiesimas į ponų sodybas už biudžeto lėšas.

Anonimas

Anonimas portretas
Svarbiausia, KAIP VISA TAI ATSIPIRKS ? Kokią naudą šaliai duos ? Kokį indėlį į šalies biudžetą bus įnešta? Ar paprastas , statistinis lietuvis ir čia , kad prieitų lauks kelis mėnesius eilėje ...ir stengsis pagreitinti priėjimą, duodamas kyšį ? Na, klausimų yra begalės, tik...ar labai jau ta nauda šaliai ir žmonėms apčiuopiama ?

Anonimas

Anonimas portretas
Tai pagal tai kiek pinigų gauna LSMU galėtų studijos kainos nekelti. Veryga per savo kadenciją metinę studijų kainą LSMU padidino nuo 2900 iki 5000 eur , t.y 42 procentai. tai baisiausia valdžia per visą nepriklausomos LT istorją, valdžia griovusi ir griaunati jaunąjai kartai gyvenimus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių