Lengva patikrinti, kuriuose Kauno daugiabučiuose draudžiama rūkyti

  • Teksto dydis:

Kauniečiai vis aktyviau išreiškia norą, kad daugiabutis, kuriame jie gyvena, būtų nerūkymo zona ir kaimynai negalėtų traukti dūmo balkonuose. Apie tai, ar gyventojai jau pareiškė norą, kad daugiabutyje būtų nerūkoma, galima pasitikrinti miesto savivaldybės internetiniame puslapyje.

Kauno situacija

Nuo metų pradžios įsigaliojo draudimas rūkyti daugiabučių namų balkonuose, jei tam prieštarauja bent vienas namo gyventojas. Kaune vis daugiau daugiabučių tampa nerūkymo zonomis.

Kauno miesto savivaldybės atstovai pažymėjo, kad mieste šiuo metu yra daugiau kaip 100 tokių daugiabučių. Viešai nėra skelbiamas sąrašas, kurie daugiabučiai yra paskelbti tokiomis nerūkymo zonomis, tačiau savivaldybės atstovai nurodė, kad yra sukurtas specialus žemėlapis, kuriame šią informaciją galite lengvai rasti.

Gyventojai, įvedę tikslų namo adresą, gali sistemoje patys pamatyti, ar jų namas yra priskiriamas nerūkymo zonai. Šį žemėlapį galite rasti čia.

Interneto nuotr.

Kiek anksčiau sostinės savivaldybė paskelbė apie savo internetinėje svetainėje nuolat atnaujinamą daugiabučių, kuriuose draudžiama rūkyti, sąrašą. 

Įstatymas įsigaliojo šiemet

Kaip jau rašyta, pagal kadenciją baigusio Seimo priimtas įstatymo pataisas, nuo 2021 m. uždrausta rūkyti daugiabučių namų balkonuose, terasose, lodžijose, nuosavybės teise priklausančiuose atskiriems savininkams, kai bent vienas namo gyventojas prieštarauja rūkymui.

Įstatyme taip pat įtvirtinta, kad pastato (buto) savininkas ar kitas fizinis asmuo, kuris naudojasi pastatu (butu) ir jame rūko, privalo užtikrinti, kad tabako dūmai nepatektų į kito savininko pastato (buto) patalpas bei į to paties buto patalpas. Teisę atlikti administracinio nusižengimo tyrimą turinčio pareigūno reikalavimu buto arba patalpos savininkas arba kitų daiktinių teisių turėtojas turės šiam pareigūnui nurodyti asmens, kuris rūkė buto ar patalpos balkone, terasoje, lodžijoje, duomenis (vardą, pavardę ir gyvenamosios vietos adresą).

Buto savininkas, nenurodęs asmens, kuris rūkė buto ar patalpos balkone, terasoje, lodžijoje, duomenų, turės atsakyti Administracinių nusižengimų kodekso nustatyta tvarka. Įsigalioję Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimai numato, kad už įstatyme nustatytų reikalavimų nevykdymą butų arba patalpų savininkams grės bauda nuo 30 iki 60 eurų, už pakartotinį nusižengimą – bauda nuo 60 iki 120 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rukalius

Rukalius portretas
Ei jus zlobai nukvake, jei jum nepatinka nekvepuokit, dujokaukes uzsidekit

Anonimui rūkaliui

Anonimui rūkaliui portretas
Ponuli, jeigu nepaneši užpakalio ir nesugebi išeiti į lauką šiek tiek toliau nuo laiptinės, tai rūkyk savo svetainėje kojas susikėlęs ant stalo, ne per gartraukį, langą ar vonioje. Jo vaikams matai smirdi, o į kaimynus galima ir nusispjaut. Susikooperuokit laiptinės ar namo rūkaliai ir pasistatykit rūkalių pavėsinę. Bus gera proga dūmą patraukti ir su kaimynais pabendrauti. Geriau jau mesk rūkyti, nes tai brangus malonumas ir sveikatai kenkia.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kur vyrams reikia parukyti,rasti vietą,ar kambaryje mazamecius ,vaikus nuodyti,prašau atsakyti į klausimą,o neužlaikyti komentaru
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių