Lauko kavinės projektas derinamas, įrenginiai kyla

Belaukiant reikalingų parašų – statiniai patyliukais kyla. Toks statybos „modelis“ Lietuvoje tapo įprastu reiškiniu. Vieniems pavyksta praslysti, kitiems suskumba įžnybti kaimynai ar konkurentai.

Turėti leidimą būtina

Kauno senamiestyje, A.Jakšto gatvėje įsikūrusio muzikos klubo „Shtab“ vidiniame kieme dygsta lauko kavinę primenantys įrenginiai. Pasipiktinęs „Kauno dienos“ skaitytojas pranešė, kad pastato šeimininkai neturi reikalingų leidimų įrengiamai lauko kavinei.

Kauno miesto savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Prokopienė patvirtino, kad įstaiga, įsikūrusi A.Jakšto g. 4 leidimo lauko kavinei įrengti neturi.

Savivaldybė, siekdama lauko kavinių gausos, jau trečius metus  rinkliavos už lauko kavinių veiklą nerenka, tačiau leidimas vis tiek reikalingas. Norint jį gauti, be kitų įmonės dokumentų, reikia pateikti miesto urbanistų patvirtintą lauko kavinės plano kopiją. Minėtą planą turi parengti architektas.

Jei lauko kavinė veikia be išduoto leidimo, pasak V.Prokopienės, tuo turėtų susidomėti Viešosios tvarkos tarnyba.

Pristigo vietos automobiliams?

 „Kieme planuojama terasa klubo lankytojams, kurioje jie galėtų rūkyti, pasėdėti, prie namo bus įrengtas stogelis. Projektas atiduotas derinti. Tiesa, jis šiek tiek dar keičiamas, Kultūros paveldo departamento (KPD) Kauno teritorinio padalinio specialistų pritarimas dar negautas “, - pripažino muzikos klubo savininkas Mindaugas Jonaitis, kuris reikiamus parašus tikisi gauti artimiausiu metu.

„Susivežėme medžiagas, pastatėme stulpus. Klausimas tik, kurioje vietoje bus riba. Jei kažkas keisis centimetrų atžvilgiu, bus galima patraukti. Grubiai tariant, tai stelažas, net stogo nėra“, - prasidėjusią laikino objekto statybą apibūdino pašnekovas.

M.Jonaitis patikino, kad dygstantis įrenginys kieme nėra lauko kavinė. Kita vertus, jis neneigė, kad vėliau terasoje rasis staliukai.

„Turiu puikius kaimynus, kurie rašo skundus. Kodėl, aš nežinau, turbūt pavydi. Anksčiau pastatas nebuvo naudojamas, dabar, matyt, kažkam labai pikta, kad nėra kur pasistatyti automobilio. Visas pastatų kompleksas priklauso mums“, - dėstė klubo savininkas.

Dvejojama dėl dydžio

KPD Kauno teritorinio padalinio vyriausiosios specialistės Evelinos Karalevičienės teigimu, A.Jakšto gatvės 4 namo savininkas gegužės 20 d. pateikė prašymą išduoti paveldosauginius reikalavimus lauko kavinės kieme įrengimui. Taip pat buvo pateiktos iliustracijos, kaip atrodys norimi statyti laikini įrenginiai.

„Galutinio atsakymo dar nedavėme, prašymai svarstomi iš eilės. Kol nėra pritarimo, nieko statyti negalima. Vis dar aiškinamasi, kam priklauso žemė“, - pasakojo E.Karalevičienė.

„Prieštaravimų dėl pačios lauko kavinės įrengimo idėjos nėra, tik svarstoma dėl jos užimamo ploto kieme. Juolab, kad pastatas A.Jakšto g. 4 yra sovietinis, pats nėra vertingas“,- pridūrė specialistė.

Kauno senamiestis yra saugomas valstybės, dėl to bet kokie statybos darbai turi būti derinami su kultūros paveldo specialistais. E.Karalevičienė spėjo, kad šį projektą laikino statinio iniciatoriai turėtų suderinti ir su miesto Urbanistikos skyriumi.

„Gyventojų aplinkui, kiek mes žinome, nėra. Yra tik įsikūrusios įstaigos, kurių vakarais ar savaitgaliais nebūna“, - teigė E.Karalevičienė paklausta, ar šiuo atveju nereikalingas ir aplinkinių gyventojų sutikimas.


Šiame straipsnyje: lauko kavinėterasaShtab

NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
tiesiog pavyduoliai tie kaimynai, rimtai.

XXL

XXL portretas
O as manau,kad seimininkas naglas.Tai gerimais be leidimo prekiauja,tai priestatus stato.Va tokie ir lipa visiems per galvas.Laikosi principo - padarysiu ir ka jus man....Toks ir stikline karvelide ant stogo uzkelti gali.Labai jau abu panasus.Kad tik man gerai,o kiti pakentes.Ane.

ne

ne portretas
ne naujiena atvarikyt į Jonava visas centras be leidimu statosi
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių