Lampėdžiuose galima išbandyti „drambliaskrydį“

Karstymąsi medžiais mielai prisimins ir suaugę kauniečiai – miške prie Lampėdžių paplūdimio įrengtas nuotykių parkas. Pramogos čia skirtos ne tik vaikams, bet ir fizinio aktyvumo pageidaujantiems suaugusiems.

Kaune įrengtame parke pasirinkta indėniška tematika. „Norime suteikti tam tikrą dvasią, kad tai nebūtų tiesiog karstymosi vieta“, - paaiškino naujojo parko vadovas ir vienas iš savininkų Martynas Žemaitis. Šeštadienį oficialiame parko atidaryme galima buvo pamatyti indenišką stovyklavietę bei indėnų kultūros mylėtojus, kurie siūlė su tuo susijusių pramogų.

„Ateityje Lampėdžių miške galbūt atsiras daugiau indėniškų totemų, skulptūrų, pavėsinių“, - pridūrė M.Žemaitis. Jis pasakojo, kad tokių nuotykių parkų tradicija pasiskolinta iš Prancūzijos, taip pat ir įranga atkeliavo iš šios šalies.

Parko atstovai tikina, kad įveikti ore pakibusias trasas yra visiškai saugu – tam naudojamos alpinistinės saugumo priemonės. Pati ekspremaliausia rungtis – „drambliaskrydis“. Tai laisvo kritimo šuolis iš 16 metrų aukščio. Tačiau pradėjusieji pramogauti ir po to supratę, kad įveikti kurios nors rungties negalės, visada gali būti „išvaduoti“.

Vaikiškose trasose laukiami vaikai nuo 3 metų, pačius mažiausiuosius lydės instruktoriai, pramoga truks iki 1,5 valandos. Suaugusieji medžiuose bei ore pakibusiose karstynėse galės užtrukti apie 2,5 valandos – oro trasa driekiasi maždaug 2 kilometrus. Iš viso miške įrengtos 5 trasos su 100 rungčių.

„Gali nuskambėti įžūliai, bet aš manau, kad šiame parke sudeginama tris kartus daugiau kalorijų, nei intensyviai sportuojant sporto klube. Čia pramogaujant įdarbinamos skirtingos raumenų grupės“, - tvirtino parko atstovas.

Ant pušų kamienų sukabintos medinės platformos, lynai ir kiti įrenginiai, patikino M.Žemaitis, nepakenks nė vienai iš jų. Į medžių kamienus neįkalta nė viena vinis, įranga prie kamienų priveržta arba pririšta. Medžiui augant kasmet turės būti pakoreguojamos laikančiosios įrangos dalys, bus pakeičiama kamieno vieta. Tokio darbo patirties parko šeimininkai turi kituose Lietuvos miestuose.

Parke siūlomos pramogos yra mokamos. Į jo įrengimą investuota apie 0,5 mln. litų ir tikimasi, kad investicijos atsipirks per 3-4 metus. Šiltuoju metų sezonu, kiekvieną savaitės dieną parke nuolat dirbs 10 instruktorių. Saugantis nepageidaujamų lankytojų, teritorija bus ištisą parą saugoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kiek kaiunuoja?????????? kainu nesugalvojat parasyt?????????

Anonimas

Anonimas portretas
kiek kaiunuoja?????????? kainu nesugalvojat parasyt?????????

klase

klase portretas
nu kiek kainuoja????????????
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių