Laisvės alėjoje jau klojama nauja danga

  • Teksto dydis:

Nors žiema jau buvo parodžiusi savo šaltus nagučius, pagrindiniai miesto tvarkymo darbai nesustojo. Kol žiema visiškai neįšaldė žemės, tol darbininkai gražins miestą. Darbai nenutrūksta ir Laisvės alėjoje, kur jau pradėta kloti naują granitą.

Pagrindinėje Kauno pėsčiųjų gatvėje žiema darbininkų kol kas neišvijo. Kadangi pagrindiniai kasinėjimo darbai jau baigti arba eina į pabaigą, jau pradėta kloti ir naująją granito plokščių dangą.

Atkarpoje nuo A.Mickevičiaus gatvės iki kino centro „Romuva“ jau galima pamatyti granitą klojančius darbuotojus.

Tiesa, kol kas naujas granitas klojamas tik vidurinėje Laisvės alėjos dalyje. Prie pastatų naujos dangos dar teks palaukti. Tačiau visoje rekonstruojamoje Laisvės alėjoje matosi išrikiuotos granito paletės, tad jei leis orai, ir kituose etapuose prasidės dangos klojimo darbai.

„Kauno diena“ primena, kad šio etapo Laisvės alėjos rekonstrukciją atlieka dvi bendrovės – „Kauno tiltai“ ir „Autokausta“. Pagal sutartį numatyta rekonstrukcijos darbus atlikti per dvejus metus nuo sutarties pasirašymo, tačiau miesto atstovai tikisi, kad viską pavyks atlikti greičiau.

Darbų vertė siekia 16,4 mln. eurų. Pirmasis Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapas kainavo apie 4,3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Laisvės alėjoje jau klojamas kinietiškas šlamštas...

Egle

Egle portretas
Reik tiketis kad isvadas padare .gal dabar per lietu laisves aleja neskes ar vel ant to pacio greblio uzlips.visur reikia projektu bet jau kai suprojektuoja tai nors bek ir rek.kas tie projektuotojai ?

to plyteles kloja žiema?

to plyteles kloja žiema? portretas
Kada būsi patenkintas? Kai Kupčinskas grįš?
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių