Laisvės alėjoje – įspūdingas lėlių ir kaukių paradas

Šeštadienio vidurdienį Laisvės alėjoje karaliavo lėlių ir kaukių paradas – tai tradicinio lėlių teatrų festivalio „Šypsos lėlės ir vaikai“ rengiama pramoga mažiesiems.

Laisvės alėjos grindiniu žygiavusios milžiniško dydžio lėlės privertė nusišypsoti ne vaikus, bet ir suaugusiuosius, kuriems lėlės priminė vaikystę.

Kauno lėlių teatro direktorius Sigitas Klibavičius sakė, kad šiais metais festivalyje minimos kelios progos. „Prieš 55 metus spektakliu „Stebuklingasis Aladino žibintas“ prasidėjo turtinga kūrybingais menininkais ir talentingais darbais Kauno lėlių teatro istorija, prieš 20 metų surengėme pirmąjį lėlių teatro festivalį, taip pat pagerbsime aktorius, kurie vaidimo pirmuosiuose teatro spektakliuose. Daugelis bendradarbiauja su teatru iki šiol“, – kalbėjo direktorius.

Šventės metu nebus pamiršti teatro įkūrėjai ir jo puoselėtojai – Valerija ir Stasys Ratkevičiai, vaidinę ir tebevaidinantys aktoriai. Festivalio dalyviai turės galimybę susitikti su režisieriumi, dailininku, Nacionalinės premijos laureatu Vitalijumi Mazūru.

Šiais metais festivalio data sutampa su teatro jubiliejumi – prieš 55 metus spektakliu „Stebuklingasis Aladino žibintas“ prasidėjo turtinga kūrybingais menininkais ir talentingais darbais jo istorija.

Jau 20-ąjį kartą vykstantis lėlių teatrų festivalis „Šypsos lėlės ir vaikai“, rengiamas su tarptautinės lėlininkų organizacijos UNIMA Lietuvos centru.

Kauno lėlių teatro metraštyje – solidus režisierių, dailininkų, aktorių, scenografų, kompozitorių sąrašas, beveik 200 naujų pastatymų, apie 2000 pagamintų lėlių, apie 15 000 suvaidintų spektaklių, kuriuos matė apie 2,5 mln. žiūrovų, festivalių ir gastrolių Vengrijoje, Bulgarijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Danijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje, Rusijoje, Estijoje, Lotynų Amerikos ir kt. šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ      portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti Vengrijos žemės ūkio sklypus. Išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes ... Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt

Leles

Leles portretas
Mieliausia metuose diena Kaune. Aciu Jums!

kauniete

kauniete portretas
o pareklamuot bent pries puse men. nesugebet???
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių