Laiku išvežti šiukšles – neįmanoma misija?

Perpildyti buitinių atliekų ir antrinių žaliavų konteineriai su iš jų besiveržiančiomis, aplink besimėtančiomis šiukšlėmis – tokį vaizdą dažnai galima išvysti pakaunėje, kur komunalines atliekas veža bendrovė "Ekonovus". Seniūnijos įmonei turi daug priekaištų.

Konteineriai nuolatos perpildyti

"Situacija labai bloga: buitinių ir antrinių žaliavų konteineriai nuolatos perpildyti, laiku neišvežami. Tai tęsiasi labai ilgai. Sulūžęs stiklo atliekų konteineris stovi nepakeistas. Mes rašėme skundus mus aptarnaujančiai įmonei, viską perdavėme savivaldybei", – pasakojo Neveronių seniūnė Aldona Petkevičienė.

Šioje seniūnijoje komunalines atliekas ir antrines žaliavas iš tam skirtų konteinerių veža įmonė "Ekonovus". Pasak A.Petkevičienės, visų Kauno rajono seniūnijų, kur "Ekonovus" veža atliekas, netenkina šios įmonės darbas.

"Ir į seniūnų sueigą buvo pakviestas "Ekonovus" atstovas. Šiai įmonei duotas laikas iki rugsėjo pabaigos pasitaisyti. Jei ne, savivaldybė nutrauks sutartį", – priminė A.Petkevičienė.

Pašnekovės žodžiais, pastaruoju metu situacija šiek tiek pasikeitė: "Prieš keletą dienų mes gavome grafiką, kada vežamos atliekos. Iki šiol jo neturėjome – negalėjome net pareikalauti iš jų, kad tam tikrą dieną konteineriai būtų išvežti. Be to, mums pažadėjo, kad sulūžęs stiklo konteineris bus pakeistas nauju."

Sutapimas ar ne, bet "Kauno dienai" pradėjus domėtis šia istorija, komunalinės atliekos ir antrinės žaliavos iš rūšiavimo konteinerių Neveronyse buvo išvežtos.

Grasina nutraukti sutartį

Nekokybiškomis šios įmonės paslaugomis skundžiasi ir kitų seniūnijų, kur atliekas veža ši įmonė, gyventojai. Į redakciją kreipėsi Giraitės gyventojas Tomas (pavardė redakcijai žinoma), kuris pastebėjo, kad čia beveik niekada laiku neišvežami antrinėms žaliavoms (stiklui, plastikui) skirti konteineriai. "Aplink juos nuolatos mėtosi popierius, stiklas, nes šie konteineriai – perpildyti, kaip ir esantys prie Užliedžių kapinių", – sakė vietos gyventojas.

Laikinasis Užliedžių seniūnas Irmantas Šumskas informavo, kad antrinių žaliavų konteinerius čia taip pat veža įmonė "Ekonovus". "Mes viską esame perdavę Kauno rajono savivaldybei – dabar jie sprendžia, – Neveronių seniūnei antrino I.Šumskas. – Nėra taip, kad atliekų iš antrinių žaliavų konteinerių ta įmonė visiškai neišveža, bet veža ne pagal grafiką."

Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjas Darius Šlapikas informavo, kad pakuočių atliekas ir antrines žaliavas "Ekonovus" veža visame Kauno rajone, kai kur – ir buitines atliekas. Pasak jo, savivaldybė jau kuris laikas yra nepatenkinta šios įmonės paslaugomis. Ypač daug skundų dėl nekokybiškų paslaugų savivaldybė jau anksčiau buvo sulaukusi iš Ramučių, Sergeičikų, Batniavos, Noreikiškių, Bajorų kaimų, Gaižėnėlių sodų bendrijos. Daug netvarkos yra ir prie kai kurių kapinių.

Šiai įmonei duotas laikas iki rugsėjo pabaigos pasitaisyti. Jei ne, savivaldybė nutrauks sutartį.

"Mes esame susirinkę informaciją, išanalizavę – nekokybiškas šios įmonės paslaugų teikimas yra reiškinys rajono mastu, o ne pavieniai atvejai. Praėjusią savaitę įmonės "Ekonovus" atstovai buvo atvykę pas savivaldybės administracijos direktorių, jiems yra įteiktas raštas – pretenzija, kad arba iki rugsėjo 27 d. jie susitvarko ir pradeda teikti kokybiškas paslaugas, arba savivaldybė nutraukia su jais sutartį dėl įsipareigojimų nesilaikymo", – tvirtino D.Šlapikas.

Dabar problemų nebėra?

"Ekonovus" sutartis su Kauno rajono savivaldybe dėl atliekų vežimo pernai buvo pratęsta ir, pasak valdininko, galios iki tol, kol bus surengtas naujas konkursas šiai paslaugai teikti. Šiuo metu savivaldybėje vyksta naujas komunalinių atliekų vežėjo konkursas. Kiek įmonių jame dalyvauja ir ar tarp jų yra "Ekonovus", D.Šlapikas atsisakė įvardyti.

"Negaliu komentuoti – tai yra konfidenciali informacija. Yra nešališkumo deklaracija, kurios turiu laikytis", – nedaugiažodžiavo skyriaus vedėjas. Jis teigė net preliminariai negalintis pasakyti, kada paaiškės konkurso rezultatai.

"Ekonovus" Kauno padalinio vadovo Ričardo Igno Simonaičio pasiteiravus, kodėl Neveronyse, Užliedžiuose ir kitur šiukšlių konteineriai nuolatos perpildyti, jis teisinosi: "Aš turėčiau pasitikslinti – anksčiau gal ir buvo tokių problemų, bet pastaruoju metu jų nebėra. Anksčiau tikrai problemų buvo, bet dabar mes įsipareigojimus vykdome: stengiamės išvežti atliekas ir antrines žaliavas kokybiškai ir laiku."

Pasak R.I.Simonaičio, kaip būdavę anksčiau, jis negalįs pasakyti, nes pareigas eina tik tris mėnesius. Padalinio vadovas taip pat atsisakė įvardyti, ar įmonė dalyvauja konkurse toliau teikti komunalinių atliekų vežimo paslaugas Kauno rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Belekas

Belekas portretas
Garliavoje irgi tas pats su stiklo ir plastmasės konteinerių išvežimu

Na

Na portretas
Vilniuje tas pats... Galvojau pagaliau kazkas apie tai parase.

užliedžiai

užliedžiai portretas
Kaip pvz - rūšiavimui popieriaus nebuvo kur išmesti mėnesį laiko.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių