L. Pernavas: Kauno policijos vadovas nušalintas pagal įstatymus

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas teigia, kad Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Darius Žukauskas nuo pareigų nušalintas pagrįstai. L. Pernavas tikina, kad jis vadovavosi įstatymais, o jei būtų palikęs D. Žukauską pareigose, pats būtų tuos įstatymus pažeidęs.

„Aš nenoriu kalbėti apie tai, kas kritikavo, kas nekritikavo. Kiekvienas turime savo nuomonę. Bet reikia suprasti kelis dalykus, kalbant apie Kauno apskrities VPK viršininką Žukauską. Aš gavau visą tam tikrą informaciją apie situaciją, apie patį Žukauską. Įstatyme aiškiai pasakyta, kai yra tokia informacija gaunama, policijos generalinis komisaras turi priimti sprendimą dėl patikimumo patikrinimo. Tai aiškiai pasakyta įstatyme. Noriu to aš ar nenoriu. Man patinka tie dalykai-nepatinka. Aš esu policijos generalinis komisaras, aš esu teisininkas, aš privalau vadovautis tuo, kas parašyta įstatyme. Jeigu mano vietoje būtų kažkas kitas, jis vis tiek privalėtų daryti tą patį. O jei nedarytų, pats pažeistų įstatymą“, – Delfi.TV teigė L. Pernavas.

Paklaustas, ar Kauno korupcijos byla pakenks policijos reputacijai, L. Pernavas tikino, kad ne.

Mes patys pradėjome tyrimą ir jį pabaigsime.

„Ne, nepakenks, o kaip tik padės (...) Šis įvykis kaip tik parodo, kad mes esame skaidrūs, atviri ir kai tik mes galėjome, mes patys apie tai pasakėme. Mes patys tą dalyką išsiaiškinome, nustatėme. Mes patys pradėjome tyrimą ir jį pabaigsime. Patys tas problemas išspręsime“, – teigė jis.

Lietuvos kriminalinė policija praėjusią savaitę informavo apie Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininko Dariaus Žukausko nušalinimą nuo pareigų, turint informacijos apie neigiamas pareigūno savybes, veiklą ir ryšius.

Premjeras Saulius Skvernelis stebėjosi L. Pernavo sprendimu nušalinti VPK viršininką.

„Aišku, tai yra Policijos departamento sprendimai, bet jie, švelniai tariant, yra labai keisti. Aš detalių nežinau, tačiau vadovui, kuris, man atrodo, apie metus laiko yra vaiko priežiūros atostogose, yra reiškiamos pretenzijos... O pavaduotojai, atsakingi už tą veiklos sritį (...), yra niekuo dėti. Tai yra keista Policijos departamento pozicija. Galbūt jie turi kažkokios kitokios informacijos, kokiu pagrindu jie gali tokias pretenzijas vadovui reikšti“, – stebėjosi S. Skvernelis.

ELTA primena, kad pareigūnai atlieka tyrimą dėl didelį ažiotažą sukėlusios korupcijos bylos Kaune. Įtarimai pareikšti policijos pareigūnams. Vilniaus apylinkės teismas prieš kelias savaites įtarimus pareiškė policijos pareigūnams, tarp jų ir Donatui Karalukui, dirbusiam Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos trečiojo skyriaus viršininku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gedas

Gedas portretas
Zukauskai,nebūk kvailas.Kreipkis į teismą įr tikrai laimėsi prieš tą Vilniaus rinktine

Zigmas

Zigmas portretas
Bet tie patis įstatymai galioja įr gudruciui Pernavui o tai reiškia,kad jis pats pirmas turėjo atsistatydinti įr ne vieną karta

Vilis

Vilis portretas
Asilam be pirstu sunku butu islaikyt auromata
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių