Kviečia prisiminti ir pagerbti R. Mikutavičių

  • Teksto dydis:

Artėjant Vėlinėms kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami prisiminti bei pagerbti kunigą Ričardą Mikutavičių.

Teologijos mokslų daktaras, eseistas, poetas, kolekcininkas ir Kauno garbės pilietis ilsisi Petrašiūnų kapinėse, kur minėjimo rengėjai kviečia susiburti saugiu atstumu spalio 29 d. 10 val. ir atminti šią iškilią asmenybę.

Prie kapo visi susirinkusieji bus pakviesti bendros maldos, po jos skambės R.Mikutavičiaus kūryba. Jo eiles skaitys aktorius Egidijus Stancikas. Maldai vadovaus Kauno arkivyskupijos generalinis vikaras, Kauno arkikatedros bazilikos klebonas Evaldas Vitulskis.

Norintys pasiklausyti daugiau prisiminimų apie R.Mikutavičių, minčių apie jo neeilinę asmenybę, minėjimą kviečiami pratęsti laidojimo rūmuose "Tylos Namai"(Jonavos g. 220), kurie ir inicijavo šį minėjimą.

Renginyje dalyvaus R.Mikutavičiaus artimieji, kolegos, kurie prisimins jį kaip asmenybę, jo nuveiktus darbus ir kitas akimirkas, išlikusias atmintyje. Skambės gyva sakralinė muzika, kurią atliks Aušra Gakaitė su grupe. Svečiams taip pat bus aprodyti atgimę senieji Kauno laidojimo rūmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senas pažįstamas

Senas pažįstamas portretas
Buvo eruditas, intelektualas, kunigas iš pašaukimo. Toks jo startas. O vėliau? Tapo vogtų iš muziejų meno vertybių prekeiviu, nes leido, kad jį paglemžtų kolekcionavimo demonas. Neatsilaikė prieš KGB viliones ir tapo informatoriumi. Dalis jo gerbėjų nežino, kad jų kumiras apie juos teikė žinias KGB. Apie konfratrus, tai jau iš peties. Mėgo pradžioje moteris, paskui berniukus. Nebuvo sąžiningas piniginiuose reikaluose. Tačiau baisi jo mirtis atpirko didelę dalį Ričardo nuodėmių. Tad neteiskime, o pasimelskime už jį. Aišku, pompastiški paminėjimai yra perlenktas dalykas ir atrodo kvailokai, netgi Ričardą diskredituoja. Kaip bebūtų, tebūnie jam Viešpats maloningas ir lengva žemelė. Amžinąjį atilsį.

Anonimas

Anonimas portretas
Jeigu ir buvo koks paklydimas,tai kunigas už jį atkentėjo,mirdamas žiauria mirtimi,nukankintas banditų.Tebūnie jam šventa ramybė,ir pagarba .

Anonimas

Anonimas portretas
IDIJOTAI TAI ZMOGUS DIEVO SIUSTAS JEI NIEKO NEZINOT TAI IR NERASYKYT PASKUI JI EJO MINIOS JAM PAVYDEJO TAMKEVICIUS
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių