Kurie profesoriai pretenduoja gauti Kauno mokslo premiją?

Kauno politikai ateinančią savaitę turės apsispręsti, ar pritarti siūlymams skirti Kauno miesto mokslo premiją už nuopelnus humanitarinių ir socialinių mokslų srityje Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorei dr. Vaidai Kamuntavičienei bei už nuopelnus fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ir technologijos mokslų srityje Kauno technologijos universiteto (KTU) profesoriui habil. dr. Vytautui Ostaševičiui.

5 tūkst. eurų premija skiriama iš miesto biudžeto lėšų nuo 2015-ųjų už ypač reikšmingus Kaunui bei Lietuvai darbus. Teisę siūlyti kandidatus Kauno mokslo premijai gauti turi Lietuvos mokslų akademija, Kaune veikiančios mokslo bei studijų institucijos, šios srities sąjungos ar asociacijos. Patys mokslininkai irgi gali pasiūlyti savo kandidatūras.

Pirmiausia visus siūlymus apsvarsto Lietuvos mokslų akademijos prezidiumas. Nutarimą dėl šiemetinio premijos paskyrimo jis priėmė spalio 20 dieną.

Lapkričio 17-ąją vyksiančio nuotolinio posėdžio metu savąjį sprendimą dėl premijų paskyrimo turės priimti Kauno miesto savivaldybės taryba 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Astronomas hidrologas  41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
KAUNO MOKSLO PREMIJA? PROFESORIAI? PIRMASIS MANO PROFESORIUS BUVO TREMTYJE, LENINGRADO ARCHEOLOGIJOS PROF. SERGĖJUS IVANOVIČIUS RUDENKO! JIS 1955 m. ATVYKO Į ALTAJŲ KRAŠTĄ ATIDENGINĖTI LIETUVIŲ PROTĖVIŲ KURGANĄ! AŠ PAS JI DIRBAU VIENĄ VASARĄ! TUO PAT METU, MARIJA GIMBUTIENĖ, LIETUVIŲ PROTĖVIŲ KURGANUS ATIDENGINĖJO VAKARŲ EUROPOJE! NUO SIBIRO LAIKŲ, SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA, ESU ATRADĘS NE TIKTAI TREČIĄJĮ, BET IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS! PASATARIEJI GLOBALINIAI ATRADIMAI, LEIDO PAŽINTI : KAS IR KODĖL ŽEMĖJE VYKO? KAS IR KODĖL VYKSTA MŪSŲ LAIKAIS? BEI KAS IR KODĖL VYKS ATEITYJE?! KADA LIETUVOS MOKSLININKAI PAŽINS ŠIUOS GLOBALINIUS ATRADIMUS? BEJA? JUOS GALIMA ATRASTI IR ĮMINTI TIKTAI IR TIKTAI SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA! MANO TIKSLAS, KAD ŠIUOS ATRADIMU MOKSLININKAI PRANEŠTU PASAULIUI!!!!

Nusivylęs

Nusivylęs portretas
Jau nebėr teisybės ant svieto... Dieve dieve, korupcija tikra...

Liūdna

Liūdna portretas
Tikrai liūdna, pasižiūrėjus į Research gate. Nejaugi stipresnių nebuvo???? Rankos svyra.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių