Kulautuva rengiasi priglausti per 200 karo pabėgėlių iš Ukrainos

Sekmadienį Kulautuvoje vyko talka. Miestelio gyventojai savanoriškai kibo į darbus: tvarkė buvusios vaikų sanatorijos patalpas, kuriose bus apgyvendinti pabėgėliai iš Ukrainos.

Į feisbuke šeštadienį paskelbtą raginimą surengti talką kulautuviškai sureagavo operatyviai ir energingai. Sekmadienio priešpietę didžiulio komplekso koridoriai jau buvo pilni talkininkų: šeimomis susirinkę kurortinio miestelio gyventojai atsinešė kibirėlius, valymo priemones, šluostes, šepečius.

„Čia tikrai fantastika. Toks žmonių aktyvumas labai gerai nuteikia“, – sakė viena iš talkos koordinatorių Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Ji ir Kulautuvos seniūnė Dalia Šiušienė greitai suprato, kad gausiai besirenkantiems talkininkams nereikia atskirai aiškinti, kurias patalpas tvarkyti. Žmonės greitai pasklido koridoriais, rinkosi tuščius kambarius ir nesnaudė: valė langus, plovė grindis, šluostė dulkes, kelios dešimtys ėmėsi tvarkyti didelio pastato aplinką.

Pasak A.Augonės, planuojama, kad buvusioje vaikų sanatorijoje bus galima apgyvendinti apie 250 karo pabėgėlių.

„Dauguma jų bus moterys ir vaikai. Anksčiau čia veikė vaikams pritaikyta sanatorija, todėl yra ir ugdymo klasės, ir gyvenamieji kambariai“, – atkreipė dėmesį Kauno miesto savivaldybės atstovė.

1962 metais statyta tuberkuliozinė ligoninė-sanatorija prieš dešimtmetį buvo renovuota iš išorės. Jau keletą metų patalpos buvo nenaudojamos.

Neseniai visas kompleksas, kurio bendras plotas 5559 kv.m, perduotas Kauno miesto savivaldybei. Be gyvenamųjų patalpų, čia yra skalbykla, katilinė, sandėliai, sporto-tinklinio aikštelė.

Ateityje buvusios vaikų sanatorijos Kulautuvoje pastatą planuojama pritaikyti garbaus amžiaus žmonių globai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojePabėgėliaiKulautuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių