Kovotojų dovana – nemokamos savigynos treniruotės

"Vasarą žmones mažiau traukia į sporto klubus – labiau norisi į gamtą, tad bandome suderinti jų poreikius ir mūsų treniruotes", – aiškino buvęs žinomas kovotojas Tadas Rimkevičius. Jo vadovaujamas "Otso Gym" klubas tęsia kasmetinę tradiciją rengdamas nemokamas savigynos bei kovos menų treniruotes kauniečiams.

Kalniečių parke būrelis miestiečių tingiai poilsiauja: vieni vaikštinėja, kiti nuobodžiai drybso ant suoliukų. Jų dėmesį prikausto ant pievos vienas po kito sugužėję keliolika sporto mėgėjų.

Iš judesių matyti, kad vieni – pažengę kovos menų atstovai, kiti – tik pradedantys. Tačiau visi pluša draugiškai, šypsodamiesi, mokydamiesi judesių iš "Lokio".

Tokios pravardės kadaise bušido ringe nusipelnė T.Rimkevičius. Gerokai per 100 kg sveriantis vyras matęs aukščiausio lygio kovų tarptautinėse arenose, tad turi kuo pasidalyti su visais, norinčiais palaikyti gerą sportinę formą.

– Kaip kilo idėja rengti tokias treniruotes? – paklausėme T.Rimkevičiaus.

– Ji skaičiuoja jau ne pirmus metus. Viena vertus, vasarą žmones traukia ne į salę, o į lauką. Iš kitos pusės, daug kas jaučia tam tikrą psichologinį barjerą ateiti į kovos menų klubą. O čia viskas daug paprasčiau: galima ateiti į parką, atsivesti draugą arba draugę ir sportuoti su tokiais pat entuziastais arba mokytis iš labiau pažengusių.

Daug kas jaučia tam tikrą psichologinį barjerą ateiti į kovos menų klubą. O čia viskas gerokai paprasčiau.

– Kovos menai ne visiems atrodo deramas laisvalaikio praleidimas. Ar netrukdo toks įvaizdis?

– Mūsų tikslas ir yra parodyti, kad dauguma kovotojų – pilietiški, dori žmonės, norintys prisidėti prie visuomenės gerovės. Štai ir dabar visą vasarą mes visiškai nemokamai rengiame treniruotes, mokome žmones ne muštynių, bet savigynos, o svarbiausia – sveikos gyvensenos, aktyvaus ir smagaus laisvalaikio leidimo. Juk tai kur kas geriau, nei sėdėti kur nors bare ir vartoti alkoholį arba visą dieną leisti žaidžiant kompiuterinius žaidimus.

– Ar treniruotėse ras vietos visiškai su kovos menais nesusiję lankytojai?

– Be abejo, pratybos pritaikomos pagal individualius sugebėjimus. Mokome koordinacijos, taisyklingai atlikti judesius, teisingai paskirstyti fizinį krūvį, taip pat – įveikti savo baimes. Pavyzdžiui, nugalėti grėsmės baimę, nes dažnas, susidūręs su tokia situacija – kažkam užsimojus, išsigąsta ir tik bejėgiškai susigūžia. O iš tiesų galima nesunkiai išmokti apsiginti. Pas mus ateina ne vien vyrai ar jaunuoliai, bet ir mergaitės, šeimos su vaikais, kuriems surengiame smagių žaidimų, lavinančių lankstumą, greitį.

– Kada kauniečiai jus gali rasti Kalniečių parke?

– Atviras treniruotes rengiame tris kartus per savaitę: pirmadieniais, antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 18.30 val. Dirbsime iki pat mūsų sezono pradžios – rugsėjo. Kalniečių parkas dabar gražiai sutvarkytas, tad pajudėti jame tikrai malonu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių