Koronavirusas Respublikinėje Kauno ligoninėje plinta: užsikrėtė dar viena pacientė

Respublikinėje Kauno ligoninėje koronavirusas nustatytas dar vienai pacientei, BNS penktadienį informavo gydymo įstaiga.

„Koronaviruso infekcijos atvejis nustatytas pacientei, gydytai toje pačioje palatoje, kurioje buvo fiksuotas pirmasis atvejis“, – BNS sakė ligoninės atstovė Jūratė Kuzmickaitė.

„Atkreipiame dėmesį, kad šios pacientės testas, atliktas gegužės 4-ąją, buvo neigiamas, tačiau atliekant tyrimus pakartotinai visiems aukštos rizikos stebimiems pacientams, gautas teigiamas atsakymas“, – pridūrė ji.

Anot J. Kuzmickaitės, Respublikinėje Kauno ligoninėje iš viso nustatyti septyni infekcijos atvejai: šešiems Vidaus ligų skyriaus pacientams ir vienam personalo darbuotojui.

Šiuo metu saviizoliacijoje yra 32 personalo darbuotojai.

„Šiuo metu saviizoliacijoje yra 32 personalo darbuotojai, juos pakeitė kolegos, neturėję rizikingų kontaktų“, – kalbėjo ligoninės atstovė.

Pasak jos, visi pacientai, kuriems buvo nustatyta infekcija, perkelti specializuotam gydymui į Kauno klinikinę ligoninę, o darbuotojas, kuriam patvirtintas koronavirusas, simptomų nejaučia – jis saviizoliuojasi namuose.

Lietuvoje koronavirusas, penktadienio duomenimis, patvirtintas 1436 asmenims, nuo šios infekcinės ligos pasveiko 765 žmonės, mirė – 49 asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš..

aš.. portretas
Tikriausiai jums ,ponia Lina, ir sloga nuo nešvaros .Bet daugiau tokioms žinovėms pačioms smegenis dezinfekuot reikėtu.Pasidomėkit didžiosios žinovės kas yra Covid-19...

Mara

Mara portretas
Neduok ,Dieve, papult į ligoninę,paradoksas-kur turėtų būt sauvu,sterilu,pavyzdinga,o susiklostė taip,kad didžiausias pavojus ligoninėse.Man tai keista ir nesuprantama,kad už blogą darbą keliama atlyginimai.

''laikinojoje sostinėje''

''laikinojoje sostinėje'' portretas
kaip beprotnamyje ....... net taksistai nežino kuri klinikinė, respublikinė ar morgas po šia iškaba slepiasi ...........
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių