Kolpingo darželis – didelės širdys Kauno miesto širdyje

  • Teksto dydis:

Kolpingo darželio istorija siekia XIX a. Kerpeno mieste, netoli Kelno (Vokietija) vargingoje šeimoje gimė asmuo, kurio idėjomis pasaulis pasitiko požiūrio į švietimą standartą, kuriuo šiandien seka daugelis ugdymo įstaigų visame pasaulyje. Tas asmuo – palaimintasis Adolfas Kolpingas. Pedagogas, žurnalistas, vienas žymiausių XIX a. socialinio katalikiškumo vadovų ir puikus socialinis auklėtojas, kurio dėka pasaulis pasitiko vieną plačiausiai naudojamų šių dienų frazių, kalbant apie visavertį gyvenimą: „Jeigu Jūs norite geresnės ateities, privalote patys ją susikurti.“

Pal. A. Kolpingo idėjos pasauliui suteikė supratimą ir tikėjimą, kad švietimas yra vertybė, kuria turime dalytis visi, nepriklausomai nuo rasės, lyties, socialinio statuso, turimos materialinės gerovės. Vedinas tikėjimo pal. A. Kolpingo mokymu, jo idėjų tyrumo ir būtinumo jas integruoti į pasaulį, Lietuvos Kolpingo fondas 2011 m. rudenį Kauno miesto širdyje, šalia Kauno pilies, įkūrė vieną geriausių ikimokyklinio ugdymo įstaigų šalyje – Kolpingo darželį.

Kolpingo darželis ugdomąją veiklą grindžia dešimčia Kolpingo pedagogikos principų: centre žmogus, teisė į mokslą kiekvienam, holistinis ugdymas, orientacija į vertybes, atvirumas įvairovei, ko-konstrukcinė pedagogika, formalaus ir neformalaus mokymosi sąveika, tikslingas informacinių ir komunikacinių technologijų panaudojimas, pozityvios mokymosi aplinkos kūrimas, nenutrūkstamas mokymasis visą gyvenimą. Kiekvienas darželio bendruomenės narys yra laikomas didžiausia vertybe, dėl kurios kuriamas kokybiško švietimo prioritetais grįstas ugdymas. Akcentuojamas bendravimas kaip tarp ugdytojų, tėvų ir vaikų, svarbiausių ugdymo proceso dalyvių. Vienas iš esminių ugdymo bruožų – patirtinis mokymasis. Darželio ugdymo programoje siekiama išlaikyti pusiausvyrą tarp visuminio asmenybės ugdymo ir specifinių kompetencijų lavinimo.

Kolpingo darželio veikla grindžiama krikščioniškomis ir bendražmogiškomis vertybėmis. Pasaulyje esanti rasių ir tautų bei tikėjimų įvairovė yra iškeliama kaip vertybė, o ne kaip neišvengiamas reiškinys. Informacinės komunikacinės technologijos ugdymo procese tikslingai naudojamos praturtinant mokymosi aplinką, tačiau joms neleidžiama dominuoti. Ugdymo procese tvirtai laikomasi nuomonės, kad didele dalimi ugdo ne programos ir knygos, o žmogiškieji santykiai ir aplinka. Todėl daug dėmesio skiriama turtingai, stimuliuojančiai ir saugiai mokymosi aplinkai sukurti.

Siekiant užtikrinti mažųjų Kolpingo darželio ugdytinių visavertį pasaulio pažinimą ir vaikuose kurti tvirtu vertybiniu pagrindu gebančias remtis asmenybes, taikomi įkainiai yra:

Visos dienos grupės (nuo 7.30 iki 18 val.) kaina darželį lankant penkias dienas per savaitę:

· vaikams nuo 1,3 iki 3 metų – 320 €/mėn.;

· vaikams nuo 3 iki 5 metų – 280 €/mėn.

Visos dienos grupės (nuo 7.30 iki 18 val.) kaina darželį lankant keturias dienas per savaitę:

· vaikams nuo 1,3 iki 3 metų – 280 €/mėn.;

· vaikams nuo 3 iki 5 metų – 230 €/mėn.

Visos dienos grupės (nuo 7.30 iki 18 val.) kaina darželį lankant tris dienas per savaitę:

· vaikams nuo 1,3 iki 3 metų – 240 €/mėn.;

· vaikams nuo 3 iki 5 metų – 210 €/mėn.

Pusės dienos grupės (nuo 7.30 iki 15 val.) kaina:

· vaikams nuo 1,3 iki 5 metų – 230 €/mėn.

Vienos dienos lankymo mokestis – 20 €/d.

Vienos valandos mokestis – 5 €.

* penktadieniais dirbama iki 17.30 val.

Su ilgamete patirtimi pasižyminčia, profesionalia ugdytojų komanda Kolpingo darželyje mažieji jaučiasi kaip namuose. Kurkime meile ir supratimu, gerumu ir tikėjimu, empatija ir noru pasaulį padaryti geresne vieta visiems grįstą mažųjų lyderių kartą. Kolpingo darželio komanda kviečia nedvejoti ir jau šiandien padėti tvirtą pagrindą po mažųjų kojomis, renkantis Kolpingo darželį. Su dideliu malonumu laukiame jūsų skambučių tel. 8 617 87 703 arba laiškų el. paštu info@kolpingodarzelis.lt, jeigu turite klausimų ar abejonių. Kartu paverskime jūsų mažųjų ugdymąsi visą gyvenimą išliekančiu malonumu.


Šiame straipsnyje: Kolpingo darželisvaikaiugdymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
cia gal litais kainos dauguma vergu neikandomos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių