Kino teatras „Romuva“ virs viešąja įstaiga

Kauno miesto savivaldybei priklausantis kino teatras „Romuva“ netrukus keis juridinį statusą. Savivaldybė praneša, kad šią savaitę vykusiame akcininkų susirinkime nuspręsta jo statusą pakeisti į viešąją įstaigą, kuri vadinsis „Kino teatras Romuva“.

Pakeisti kino teatro juridinį tapo įmanoma savivaldybės bendrovei „Kauno švara“ prieš mėnesį įsigijus privačiai bendrovei priklausiusias jo akcijas.

Savivaldybės taryba buvo priėmusi sprendimą įsigyti kino teatro akcijas iš verslininko Ramūno Šalūgos, tačiau sprendimą panaikino teismas, nes toks sandoris prieštarautų įstatymams. Todėl nuspręsta jas įsigyti per kurią nors iš pelningai veikiančių savivaldybei priklausančių įstaigų, galinčių už akcijas sumokėti. Tokį sandorį sudarė „Kauno švara“.

R.Šalūgai priklausė 15,31 proc. kino teatro akcijų. Tarp jo ir savivaldybės, turinčios likusias kino teatro akcijas, kelerius metus vyko teisminiai ginčai.

„Pagaliau šioje istorijoje padėtas taškas. Pirmasis žingsnis - reorganizacija. Pasikeitus kino teatro statusui, galėsime pretenduoti į ES struktūrinių fondų lėšas. Pasinaudoję ES lėšomis, kino teatrą “Romuva" galėsime prikelti antram gyvenimui. Ši miestui bei visiems kokybiško kino mylėtojams svarbi erdvė galės tapti nekomercinio kino centru ir tapti atsvara mieste veikiantiems komerciniams teatrams“, - savivaldybės pranešime cituojamas Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Finansavimas šiam kino teatrui ir jo atnaujinimas yra vienas iš savivaldybės prioritetų 2014-2020 metų Europos sąjungos struktūrinės paramos periodui.


Šiame straipsnyje: Romuvaromuvos kino teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

dzukas

dzukas portretas
vagys laukia ....

Kaunietė

Kaunietė portretas
Metai iš metų tegirdime prikels, prikels, prikels...

balansai

balansai portretas
ir tikriausiai bus perduota "is balanso i balansa" Kauno kino studijai, kitaip tariant kitiems fiziniams asmenims
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių