Kauno vaikų darželiai pasirengę atnaujinti darbą

Šiuo metu dėl karantino neveikiančiose Kauno miesto savivaldybės vaikų ikimokyklinėse įstaigose jau skaičiuojami galimi ugdytinių srautai ir pagal tai planuojamas darbas, kuris prasidės nuo kitos savaitės, tebesitęsiant dėl COVID–19 pandemijos Lietuvoje paskelbtam karantinui.

„Pastarosiomis savaitėmis Kaune veikė vienas darželis, kurį galėjo lankyti tėvelių, neturinčių galimybės dirbti nuotoliniu būdu, vaikai. Praėjusią savaitę vidutiniškai į šį darželį atvykdavo apie 40–50 vaikų, kurie per dieną buvo užimami, ugdomi, užtikrintas jų maitinimas. Uždarius darželius dėl karantino, namuose likusiems vaikučiams buvo organizuoti užsiėmimai nuotoliniu būdu.

Dabar apklausus tėvus, planuojama, kad po gegužės 18-osios pirmosiomis savaitėmis darželius lankys apie 65 proc. visų iki karantino juos lankiusių vaikų“, – Eltos paprašyta pakomentuoti, kaip darželiai rengiasi vėl dirbti įprastu ritmu, paaiškino Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Asta Keruckė.

Iš viso Kauno mieste yra 93 ikimokyklinį ugdymą teikiančios, miesto savivaldybei pavaldžios įstaigos. Jose ugdoma 14 500 mažamečių, dirba 1 900 pedagogų, iš jų 1 290 – ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojai, priminė savivaldybės atstovė Aušrinė Vaščėgaitė.

Visų tėvelių bus prašoma laikytis saugumo rekomendacijų, nevesti sergančių vaikų ir saugoti save bei aplinkinius.

Kauno darželiai ir jų personalas visiškai pasiruošę atnaujinti veiklą. Visi darbuotojai, prieš grįždami į įprastą darbo ritmą, turės išsitirti nuo koronaviruso. Darželiuose bus laikomasi visų saugumo reikalavimų – nuolat vėdinamos ir dezinfekuojamos patalpos, dirbs visuomenės sveikatos specialistas, ikimokyklinukams ryte ir vakare bus matuojama temperatūra.

Vaikai lankys savo įprastines grupes, nevyks jokie bendri užsiėmimai su kitų grupių auklėtiniais, nebus galima būti bendrose patalpose, tik savose grupėse. Taip siekiama kaip įmanoma labiau sumažinti ir vaikų, ir darbuotojų kontaktų su kitais žmonėmis skaičių. Tačiau tiek maitinimas, tiek visas kokybiškas ugdymas vaikučiams bus užtikrinamas jų lankomų grupių patalpose.

„Visų tėvelių bus prašoma laikytis saugumo rekomendacijų, nevesti sergančių vaikų ir saugoti save bei aplinkinius“, – dar pridūrė Kauno savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja A. Keruckė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina  portretas
Tikras melas jei jus taip šnekat pirma grupės nėra sujunktos antra labai svarbu kad vaikučiai atvedami į darželį būtu sveiki nesloguotu nekosėtu ir suprantama be temperatūros kartais tėveliai pagudrauja ir vaikui sugirdo vaistukus nuo temperatūros bet reikia suprasti kad jus tai jau darot blogai tuo labiau kad vaikai yra vaikai jie visada papasakoja tai jau turėtumėte suklusti švarus tiek galvytės tiek nukirpti nagučiai aš suprantu jus tikriausiai pykstat kad į grupes neleidžia eiti tėveliams bet tai tokia tvarka

Demesio!

Demesio!  portretas
Mano drauge dirba darzelyje. Patikekit nekas. Aukletojos rizikos gr, grupes sujungtos po dvi. Vaikai is skirtingu grupiu, aukletojos tai pat. Aukletojoms liepta kaukes taupyti, viena kauke savaitei, zodziu. Viska taupyti

na

na portretas
Nereikia meluoti. Mano vaikas nelankys savo grupės, nes auklėtojos nedirbs, kadangi jos nesutinka prievarta tikrintis dėl koronaviruso kas savaitę darant giluminį nosiaryklės tyrimà, nors jis Verygos yra tik rekomendacinio ponūdźio! Ir dar tokiù grupiù, kur nelieka auklėtojù ir kurios bus sujungtos mūsù darželyje yra dvi. Todėl bus leidźiama dirbti visiems rizikos grupės pedagogams, jei jie tik norės. Kà tik gavom pranešimá iš darźelio. Taip, kad aš saviškio į neźinia kokià grupę ir neaiśku su kokiom auklētojom tikrai nevesiu. Palauksiu karantino pabaigos, o tada žiūrėsiu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių