Kauno taryba spręs, ar branginti darželį ne mieste registruotų tėvų vaikams

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį spręs, ar smarkiai pabranginti vaikų darželius mieste neregistruotų tėvų vaikams.

Tarybos sprendimu šiuo metu 58 centus siekiantis dienos mokestis už darželį būtų keliamas iki 9,2 euro. Miestiečių vaikams šį mokestį siūloma beveik visą kompensuoti: jie ir toliau mokėtų tik 58 centus. Tai galiotų ir tuo atveju, jei vaikas turi tik vieną iš tėvų ir šis gyvenamąją vietą yra deklaravęs Kaune.

Socialiai remtinoms ir daugiavaikėms šeimoms šis mokestis būtų dar mažesnis arba iš viso nebūtų skaičiuojamas.

Jeigu tik vienas iš tėvų registruotas mieste, savivaldybė pagal numatytą tvarką kompensuos apie pusę sumos, todėl mokėti reikės 4,89 euro už dieną.

Jei abu vaiko tėvai arba vienintelis turimas tėvas nėra registruoti Kaune, lengvata taikoma nebūtų ir susimokėti reikėtų 9,2 euro už dieną.

Savivaldybė teigia, kad šis sprendimas inicijuojamas, nes apie tūkstantis vaikų, lankančių miesto vaikų darželius, nėra čia deklaruoti, be to, per 800 iš jų nė vienas iš tėvų taip pat yra nedeklaruotas mieste.

Kauno ikimokyklinio ugdymo įstaigas iš viso lanko daugiau kaip 14,5 tūkst. vaikų.

Pasak savivaldybės, šiemet per 500 vaikų nepateko į darželius, dar daugiau kaip 2 tūkst. vaikų nepateko į tuos darželius, kuriuos pageidavo lankyti. Teigiama, kad įvedamas mokestis pagerins ikimokyklinio ugdymo įstaigų prieinamumą.

Tuo metu Kauno rajono bendruomenių atstovai teigia, kad šiuo siūlymu siekiama paveikti gyventojus dėl miesto inicijuoto dalies Kauno rajono teritorijų prisijungimo.

Siūlymo kritikų teigimu, miesto darželius lankančių kitų rajonų gyventojų skaičius nėra didelis, be to, finansavimo problemą galima spręsti ir kitais būdais savivaldybėms bendradarbiaujant.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Kas ta Kauno taryba? Matijosaitis, Matijositis, Matijosaitis ir keli Sakaliukai pritariantys Matijosaiciu klanui. O sitiems nieko svento... Liaudies patarle sako: Ïsileisk kiaule I baznycia - ant altoriaus uzlips". Issirinko Kauno bobeles ir ju seneliukai gobsuolius I taryba tie dabar uzsimane puses Lietuvos. Kauno rajonui nieko kito nebelieka tik ant pagrindiniu keliu uzdeti uztvaras ir is kaunieciu pagal ranga imti pravaziavimo mokescius. Kuo aukstesnes pareigos Kauno savivaldybej - tuo aukstesnis mokestis

Aušra

Aušra  portretas
Socialiai remtinoms ir daugiavaikėms šeimoms gyventi patogiau, nes jiems kompensuos. Juk pasiturintys mokės 16 kartų didesnį mokestį kol patys nusiubagins. Statykit daugiau darželių rajonuose, manot labai patogu tėvams taksistams dirbt?

Onutė

Onutė portretas
Ne branginti, o visai nepriimti, tegu veda savo vaikus į rajono darželius.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių