Kauno savivaldybė steigs NT Kompetencijų centrą

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė rengiasi steigti nekilnojamojo turto (NT) Kompetencijų centrą, kuriame bus centralizuotai tvarkomi visi su statybomis, rekonstrukcijomis ir pirkimu susiję klausimai.

Antradienį tokiam siūlymui pritarė posėdžiavusi taryba, pranešė savivaldybė.

„Išsamiai išanalizavę visą savivaldybės valdomą nekilnojamąjį turtą priėmėme sprendimą steigti Kompetencijų centrą. Susiduriame su situacija, kai skirtingi skyriai kaupia panašaus pobūdžio informaciją apie valdymo išlaidas bei investicijas, tačiau ji dažnu atveju nesutampa“, – pranešime cituojamas savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis.

Norime, kad savivaldybės turimu nekilnojamuoju turtu pasinaudotų kuo daugiau miestiečių ir kuo racionaliau išnaudotume dideles investicijas.

„Norime, kad savivaldybės turimu nekilnojamuoju turtu pasinaudotų kuo daugiau miestiečių ir kuo racionaliau išnaudotume dideles investicijas. Aiški centralizuota sistema padės apdoroti visą sukaupiamą informaciją ir padidinti procesų efektyvumą“, – teigė jis.

Kompetencijų centro funkcijas planuojama priskirti Nekilnojamojo turto skyriui. Jis kontroliuotų sąnaudas, spręstų ir teiktų rekomendacijas dėl nustatytų trūkumų, investicijų poreikio.

Taip pat jis rengtų NT ataskaitas, formuotų rekomendacijas dėl investicijų plano, teiktų informaciją priimant sprendimus dėl turto poreikio, tobulinimo bei nusidėvėjusių ar miesto nenaudojamų būstų pardavimo.

Greta numatyta priskirti ir būsto valdymo bei administravimo funkcijas.

Savivaldybės duomenimis, ji šiuo metu valdo beveik 5,5 tūkst. objektų. Daugiau kaip pusė jų (apie 3,5 tūkst.), sudaro miesto būsto fondą.

Švietimo sričiai naudojami 248 pastatai, sveikatos apsaugos – 53, o kultūros – 43. Sporto įstaigos naudoja 67 tokios paskirties statinius.

Antradienį tarybos nariams taip pat pristatyta nekilnojamojo turto valdymo strategija iki 2029 metų. Joje aptariama galimybė savivaldybei nuomotis socialinį būstą, taip sumažinant jo laukiančiųjų eiles, akcentuojama švietimo infrastruktūros svarba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
eilinis svogeriu subiniu auginimo centras

?

? portretas
tikras mentas ?

kauno

kauno portretas
meras tikras meras
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių