Kauno rajono savivaldybės biudžetas padidėjo dešimtadaliu

Kauno rajono savivaldybės taryba rugsėjo 23 d. posėdyje antrą kartą šiemet patikslino biudžetą. Šiųmetis Kauno rajono savivaldybės biudžetas, kurį taryba patvirtino sausio 28 d., išaugo apie 10 proc.

Prielaidų tam sudarė šių metų birželį Seimo patikslintas 2021 m. valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymas, pagal kurį Kauno rajono savivaldybės 2021 m. mokestinės pajamos buvo padidintos 5 mln. eurų, taip pat pagal įvairius teisės aktus savivaldybei buvo skirta 8,5 mln. eurų papildomų valstybės biudžeto lėšų.

"Pandemija reikalauja papildomų lėšų jai suvaldyti, todėl labai apsidžiaugėme, kai šalies valdžia, demonstruodama gerą valią, padidino savivaldybei mokestines pajamas. Tai išties retas atvejis", – akcentavo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Metų pradžioje Kauno rajono savivaldybės asignavimai sudarė 116,2 mln. eurų. Gegužės 27 d. biudžetas buvo tikslintas ir padidintas 5,9 mln. eurų. Pasak V.Makūno, pagrindinės tikslinimo priežastys buvo pagal įvairius nutarimus iš Valstybės biudžeto gautos lėšos, kurios sudarė 4,6 mln. eurų.

Didžiausia jų dalis – 3,9 mln. eurų – buvo gauta iš Susisiekimo ministerijos kelių priežiūros ir plėtros programai įgyvendinti, iš valstybės investicijų programos 542 tūkst. eurų skirta Šlienavos pagrindinės mokyklos rekonstrukcijai ir 167 tūkst. eurų – švietimui ir kitoms reikmėms.

Padidino: gegužę daugiau kaip 0,5 mln. eurų skirta Šlienavos pagrindinės mokyklos rekonstrukcijai. Vilmanto Raupelio nuotr.

Rugsėjo 23 d. posėdžiavusi taryba Kauno rajono savivaldybės biudžetą tikslino antrą kartą, jis išaugo 8,2 mln. eurų. Papildomai skirta švietimo, sporto ir kultūros įstaigų infrastruktūrai gerinti ir rekonstruoti bei transporto subsidijoms ir socialinėms išmokoms.

"Ne paslaptis – pandemija neleidžia efektyviai naudoti transporto, autobusai važiuoja pustuščiai, todėl transporto subsidijos, palyginti su 2020 m., išaugo 16 proc. Išlaidos socialinėms išmokoms padidėjo dar labiau – 29 proc. Pernai socialinės išmokos buvo padidintos ir jų padidėjimą kompensavo Vyriausybė, skirdama savivaldybėms papildomai lėšų. Šiemet jau pati savivaldybė privalo mokėti didesnes socialines išmokas", – skaičius ir tendencijas vardijo Kauno rajono meras.

Ketvirtadienį tikslinant biudžetą papildomai lėšų buvo skirta Užliedžių daugiafunkciam centrui, Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos aikštynui, Ramučių kultūros centrui, Eigirgalos lopšeliui-darželiui, Piliuonos ir Čekiškės gimnazijoms, taip pat naujoms darželio grupėms įrengti.

Paklaustas, kaip sekėsi pakaunės įmonėms, kurios išties svariai papildo biudžetą, V.Makūnas patikino: "Nusiskundimų nebuvo, visos mūsų įstaigos dirbo, situaciją pavyko suvaldyti. Negavome nusiskundimų ir iš Kauno rajone veikiančių įmonių, tai liudija apie stabilų socialinį ekonominį pagrindą šiame krašte."



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne bereikalo

ne bereikalo portretas
ne bereikalo Matijosaitis toki kasneli norejo pasiimti sau prijunges rajona prie miesto

Anonimas

Anonimas portretas
is SKOLINTU LESU ?!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių