Kauno rajonas turės tarptautinius standartus atitinkantį futbolo stadioną

  • Teksto dydis:

Šalia Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos darbymetis: čia pluša statybininkai, pradėję stadiono rekonstrukciją. Darbai bus baigti dar šįmet, tad Kauno rajonas turės natūralių matmenų, tarptautinius standartus atitinkantį futbolo stadioną.

Naudosis ne tik moksleiviai

"Modernizuodami esamą stadioną norime paskatinti vaikų užimtumą, įgyvendinti kūno kultūros ir sporto strategiją, vykdyti sporto plėtrą rajone", – teigė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris.

Mokyklos teritorija ir čia esantis sporto įrenginių kompleksas įrengti seniai. Viskas pasenę ir nusidėvėję, įrenginiai netinkami naudoti, neatitinka šiuolaikinių reikalavimų.

Atnaujintas sporto kompleksas bus skirtas ne tik mokyklos reikmėms. Juo galės naudotis ir miestelio bei rajono savivaldybės gyventojai.

M.Rikteris patvirtino, kad pagal projektą numatyta modernizuoti esamus įrenginius, todėl neprireiks keisti Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos teritorijos išplanavimo, sporto komplekso lokacijos.

Prisideda federacija

Prie šio projekto prisideda ir Lietuvos futbolo federacija (LFF). Kauno rajono savivaldybė finansuoja stadiono įrengimą, o aukščiausios kategorijos dirbtinė aikštės danga bus nupirkta ir paklota už LFF lėšas. Darbų vertė – šiek tiek daugiau nei 1 mln. eurų. Stadiono rekonstrukciją vykdo UAB "Kelminta".

"Bus įrengtas ne tik futbolo stadionas, tačiau atlikta ir daug kitų darbų. Aplink stadioną turėsime modernius bėgimo takus, pėsčiųjų takus, pritaikytus žmonėms su negalia. Už futbolo vartų bus įrengtos 6 m kamuolių gaudyklės, žiūrovams pastatytos lengvų konstrukcijų tribūnos su 500 vietų ir 42 vietų dengta tribūna teisėjams ir abiejų komandų atsarginiams žaidėjams", – laukiančius darbus vardijo M.Rikteris.

Bus įrengtas ne tik futbolo stadionas, tačiau atlikta ir daug kitų darbų.

Siekiant apsaugoti sporto aikštynus ir įrenginius, mokyklos teritorija bus aptverta segmentine metaline tvora, įrengti rakinami įvažiavimo vartai ir varteliai ties pėsčiųjų takais. Atviroms sporto aikštelėms apšviesti suprojektuotos atramos su specialiais LED tipo šviestuvais.

Sparčiai populiarėja

Stadiono tvarkymo darbai prasidėjo prieš mėnesį. Tačiau iškilo problemų dėl dujų vamzdžio, kuris eina po stadionu. "Energijos skirstymo operatorius jau baigė dujų trasos iškėlimo darbus, vamzdis paklotas šalia stadiono. Šią savaitę planuojamas dujų perjungimas, todėl statybininkai galės tęsti darbus", – aiškino direktoriaus pavaduotojas.

M.Rikteris užsiminė, kad rangovai pradėjo kasimo darbus. Vėliau lauks lietaus nuotekų surinkimo ir drenažo tinklų įrengimas, elektros tinklų klojimas ir šalčiui atsparaus sluoksnio įrengimas.

Kauno rajono savivaldybė jau yra atnaujinusi Ežerėlio, Vilkijos, Neveronių, Linksmakalnio Domeikavos, Jonučių ugdymo įstaigų stadionus. Futbolas Kauno rajone tarp vaikų sparčiai populiarėja, todėl rajono vadovai džiaugiasi, kad Garliavoje atsiras tarptautinius standartus atitinkantis futbolo stadionas, taip pat rekonstrukcijos sulauks Babtų, Čekiškės stadionai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laikas

Laikas  portretas
Prijungti Kauną prie Garliavos.Kauno pensininkės visai nukvako.

Vilkija

Vilkija portretas
Kauno rajonas nesnaudžia, Vilkija, Ežerėlis irgi turi naujus stadionus. Pagarba merui

Vytautas

Vytautas portretas
Stato Garliavos vaikams.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių