Kauno profsąjungų atstovai: ačiū, kad leidžiate kvėpuoti!

Gegužės 1-oji – viso pasaulio darbuotojų solidarumo diena. Tarptautinę darbininkų dieną įvairios pasaulio šalys švenčia jau 123 metus. Kauniečiai tradiciškai šią šventę pasitiko eisena „Už Lietuvos ateitį“ bei mitingu prie miesto savivaldybės.

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ ir Jungtinė profesinė sąjunga visus kauniečius sukvietė į centrinę miesto gatvę – Laisvės alėją, per kurią žygiavo nešini raudonomis vėliavomis, plakatais „Valdžia riboja darbuotojų laisvę“, „Reikalaujam darbo ir teisingumo“.

Eisenos organizatoriai šūkiais ragino kauniečius kovoti už visus šalies dirbančiuosius, jų teises.

„Gegužės 1-oji man yra šventė, kasmet paminime šią dieną kaip ir viso pasaulio gyventojai“, – sakė eisenos dalyvis Jurijus.

Apie 100 eisenos dalyvių sveikino visus kauniečius su tarptautine darbininkų dieną, garsiais šūksniais kartojo „valio, valio, valio gegužės 1-ajai“.

Profsąjungų atstovai negailėjo kritikos miestą valdantiems politikams. Dėkojo jiems, kad miestiečiams vis dar neapmokestino oro ir saulės.

„Ačiū, kad leidžiate nemokamai kvėpuoti ir degintis saulėje, prašyti išmaldos, nes visa kita jūs jau apmokestinote“, – kartojo profsąjungų atstovai.

„Gaila, kad mūsų valdžia šią dieną neturi, ką mums pasakyti. Jie užsiėmę, ruošiasi Seimo rinkimams. Tikriausiai net neatsimena, kad popiežius Jonas Paulius II kiekvienais metais viso pasaulio darbuotojus sveikindavo su gegužės 1-ąja“, – miesto valdžiai kritikos negailėjo Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis.

Gegužės 1-osios proga profsąjungos miestiečiams padovanojo dar daugiau nemokamo oro, sutalpinto gražiuose šventiniuose balionuose.


Šiame straipsnyje: gegužės 1-ojiprofsąjungos

NAUJAUSI KOMENTARAI

RKE

RKE portretas
Kaunas yra Kaunas ir siose eitynese daug lietuvisku spalvu ,ne taip kaip Vilniuje visu rusiskos veliavos spalvos ! Geda Vilniui !

dana

dana portretas
tikrai verta pagirti profsajunga, o ka dar ji gero ir tikrai gero ji nuveike? Gal kas parasytu?

Už 100 tūkst. Lietuvoje

Už 100 tūkst. Lietuvoje portretas
Šveicarijoje gyvena 7,6 mln. gyventojų. Rusijoje gyvena 140 mln. Lietuvoje yra 3,0 mln. gyventojų. Šveicarijoje referendumui inicijuoti reikia 50 tūkst. parašų, renkami 100 dienų; konstitucinei iniciatyvai reikia 100 tūkst. parašų, renkami 18 mėnesių. Rusijoje reikia 2 mln. parašų, imant pagal Lietuvos principą reikėtų 14 mln. parašų. Lietuvoje referendumui inicijuoti reikia 300 tūkst. parašų, renkami 3 mėnesius. UŽ DEMOKRATIJĄ LIETUVOJE!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių