Kauno naktinį dangų papuošė „Lituanica“

  • Teksto dydis:

Penktadienio naktį Kauno padangę papuošė parskrendanti „Lituanica“. Aitvaru į dangų buvo iškeltas milžiniškas ekranas, kuriame buvo demonstruojamas originalus „Lituanicos“ skrydžio momentas.

Projekto koordinatorius Marius Abramavičius-Neboisia pasakoja, kad  toks įvykis yra unikalus ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje bei pasaulyje.

„Ši unikali technologija projektuojant į didesnį nei 200 kvadratinių metrų ekraną foto ir video medžiagą Lietuvoje įgyvendinta pirmą kartą. Galima teigti, kad Kaunas aviacijos šventės proga sulaukė premjeros“, – džiaugiasi Užupio meno inkubatoriaus tarptautinių projektų kuratorius M. Abramavičius.

Skrendanti „Lituanica“ pranešė apie liepos 20 dieną S. Dariaus ir S. Grirėno aerodrome vyksiančią aviacijos šventę, skirtą lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 80-osioms metinėms. Šventė vyks būtent toje aerodromo dalyje, kur tauta laukė sugrįžtančių savo didvyrių.

M. Abramavičius pasakoja, kad  įvairių formų aitvarais jau penkeri metai yra keliamos vis didesnės vėliavos. Viskas prasidėjo 2008 metais palaikant Gruziją karo akivaizdoje, kuomet buvo iškelta 12 kvadratinių metrų šios šalies vėliava. Unikalios aitvarų konstrukcijos bei šimtų kvadratinių metrų ploto vėliavų skraidinimo būdai ilgai eksperimentuojant atrasti kauniečio aitvarų specialisto Tado Surkaus.

Šiais metais Kūrybinių erdvių tinklo UCH ( Užupis, Christianija, Hirvitalo) ir Nordic kultūros fondo dėka stulbinamius reginius danguje jau stebėjo Europos šalių gyventojai. Aitvarai ir vėliavos  buvo pakeltos Berlyne, keliuose Švedijos miestuose, Norvegijos kalnuose, prie fiordų ir Atlanto vandenyno, Suomijos sostinėje Helsinkyje bei Tamperėje, Latvijos sostinėje Rygoje. Penktadienio naktį Kaune milžiniškas ekranas į dangų buvo pakeltas pirmą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Kauno Diena yra toks laikrastis, kuris tik visuomet pranesa kas _ivyko_ ir niekada kas ivyks. Apgaletinas miesto laikrastis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių