Kauno mokyklose – triskart daugiau išmaniųjų klasių

  • Teksto dydis:

Specialistų teigimu, Kaunas pirmauja šalyje pagal inovatyvių sprendimų mokyklose diegimo mastą. Pateisindamas šį vardą, Kaunas šiuos mokslo metus pasitiko su 31-oje mokykloje įrengtomis išmaniosiomis klasėmis, kuriose pamokos vyksta naudojant unikalią lietuvių sukurtą elektroninę mokymosi sistemą.

„Dar pernai drįsome sakyti, kad Kaunas tampa išmaniųjų klasių miestu, tačiau šiemet tokiam apibūdinimui argumentų turime keleriopai daugiau. Iš visų miesto mokyklų pusė jau gali savo auklėtiniams pasiūlyti įdomesnes pamokas ir patrauklesnius, interaktyvius mokymosi būdus. Džiaugiamės partnerių iniciatyva plėtojant išmaniųjų klasių idėją ir pažadame, jog tai dar ne pabaiga. Technologijų amžiuje negalime atsilikti nuo vyraujančių tendencijų, o ypač tai svarbu, kai kalbame apie augančią ateities kartą – mūsų vaikus“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Pernai rugsėjį Kauno mokyklose veikė 11 išmaniųjų integruotų klasių. Šiemet jų gretos pagausėjo dar dvidešimčia. Kol kas kiekvienoje mokykloje veikia po vieną tokią klasę. Jose pamokas lanko 5-6 klasių moksleiviai. Projektą „Šiuolaikinė mokymo(si) aplinka“ parengė ir bendromis pajėgomis įgyvendina bendrovės „TAMO grupė“, „Telia“, BMK, HP ir „Microsoft Lietuva“.

Technologijų amžiuje negalime atsilikti nuo vyraujančių tendencijų, o ypač tai svarbu, kai kalbame apie augančią ateities kartą – mūsų vaikus.

„Tai labai didelis ir svarbus žingsnis tobulėjimo link. Ypač tokiu laiku, kai apie švietimą šalyje retai išgirsi gerų dalykų. Turėti išmaniąją klasę mokykloje – labai svarbu visai mokyklos bendruomenei. Čia moksleiviai gali interaktyviai mokytis pagal individualų gebėjimų lygį. Įdiegta EMA elektroninė mokymosi sistema garantuoja, jog kiekvienas moksleivis tobulės ir turės visas galimybes išmokti tai, ko galbūt iki šiol net nesuprato. Didžiuojamės Kauno mokyklomis ir tikimės, kad tokių klasių tik daugės, o laimingi moksleiviai pasieks naujas aukštumas“, – kalbėjo „TAMO grupės“ direktorius Raimondas Štreimikis.

Tuo metu „Telia“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius įsitikinęs, kad šiuolaikiškos interaktyvios pamokos yra vienas esminių faktorių siekiant aukštesnių mokymosi rezultatų, o Kauno pavyzdžiu turėtų sekti ir kiti: „Spartus Kauno miesto mokyklų perėjimas prie išmaniųjų klasių yra sektinas pavyzdys. Technologijos vaikams ir paaugliams – natūrali aplinka, jie jas supranta ir noriai įsisavina. Išmaniosios klasės suteikia galimybę semtis žinių jiems suprantamais ir priimtinais būdais. Be to, tai mokymosi procesui suteikia žaismingumo, dėl to mokiniams lengviau įsisavinti informaciją“.

EMA elektroninė mokymosi aplinka yra unikali lietuvių sukurta sistema, pripažinta išradimu. Valstybinis patentų biuras unikaliu išradimu oficialiai pripažino Lietuvoje sukurtą diferencijuoto mokymosi sistemą (EMA), nustatančią mokinių pasiekimų lygį ir pagal tai jiems pateikiančią individualiai pritaikytas užduotis. Anot specialistų, toks mokymosi būdas padeda mokiniams išlikti motyvuotais ir efektyviau gerinti savo pasiekimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių