Iš Kauno ligoninės pabėgęs COVID-19 sergantis vyras – surastas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį kilo nemenkas sujudimas dėl iš Kauno ligoninės pabėgusio koronavirusu sergančio Domininko Armalio. Nedelsiant buvo mestos gausios pajėgos vyro paieškai, į visuomenę kreiptasi, kad būtų greičiau nustatyti galimi kontaktai. Gerokai po pietų policija išplatino žinią, kad bėglys surastas.

„Policijos bendruomenės ir piliečių vardu dėkojame visiems, kurie aktyviai dalinosi informacija ir padėjo surasti ieškomą asmenį. D. Armalis pastebėtas Lazdijų r., Seirijų miestelyje, sulaikytas ties Straigių kaimu einantis pėsčias“, – tokią informaciją 16.40 val. išplatino Alytaus policijos atstovai.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad vyras iš Kauno Kauno klinikinės ligoninės pabėgo per langą, kai buvo jį ruošiamasi pervežti į Elektrėnus, kur izoliuojami lengva koronaviruso forma sergantys žmonės ir neturintys vietos saviizoliacijai.

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo Kauno klinikinės ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas, asmuo į  šią ligoninę buvo atvežtas liepos 21 d. iš kitos gydymo įstaigos dėl koronaviruso diagnozės.

„Jis nejuto jokių simptomų, nuspręsta jį perkelti į saviizoliacijos vietą – Abromiškių reabilitacijos ligoninę“, – teigė S. Tvirbutas.

Kai jau buvo pradėta ruoštis minėto paciento pervežimui, ruoštas transportas, asmuo pasišalino. Jis dingo iš Infekcinių ligų padalinio, esančio Šilainiuose, Josvainių g.

„Jis per langą pabėgo, nes mūsų izoliacinės palatos pirmame aukšte, jos rakinamos iš išorės. Gavosi taip, kad jis pats atsidarė tą langą ir pabėgo“, – BNS sakė S. Tvirbutas.

Ligoninės izoliacinės palatos įrengtos pirmame aukšte. Tai pirmas atvejis, kai iš jų pasprunka pacientas. Bus galvojama apie papildomas saugos priemones, kad tokių atvejų daugiau nepasikartotų.

Prašo atsiliepti visus, kurie galėjo su juo bendrauti

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) skelbia, kad iš ligoninės pabėgęs koronavirusu sergantis vyras kurį laiką gyveno gatvėje ir prašo atsiliepti visus, kurie galėjo su juo bendrauti.

NVSC duomenimis, liepos 17 – liepos 20 dienomis vyras gyveno gatvėje, kaip manoma, prie Palemono gatvės Kaune, Petrašiūnų seniūnijoje.

Liepos 20 dieną apie 10–12 val. Piliakalnio gatvėje ties 12A  namu prie Kauno geležinkelio stoties asmeniui buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba (GMP).

Atvykus GMP, ekipažo teigimu, asmenį prie automobilio atlydėjo kiti du asmenys, buvę kartu su juo.

NVSC informuoja, kad trys Kauno miesto GMP  darbuotojai ir viena praktikantė izoliuoti.

„Tam, kad būtų galima užkirsti kelią infekcijos išplitimui, būtina operatyviai nustatyti galimus kontaktus, dėl to prašoma visų žmonių susitelkimo ir pilietiškumo šioje situacijoje“, – skelbia NVSC.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pabego

Pabego portretas
Surado ,o dabar nugalabys galutinai,paskelbs korone,nes reikia auku.Tokie besivalkiojantys niekam neidomus ir nereikalingi.

Tomas

Tomas portretas
Nu ir gaus baudą, gi jis neturi darbo, benamis. Jei gauna tik soc. pašalpą iš kurios anstuoliai negali išskaičiuot. Ir ką tu jam padarysi, o gi nieko. Gyveno petrašiūniuose seniunijoje, speju galejo glaustis ir tame rajone esančiuose nakvynes namuose, o ten susirenka daug panašaus likimo žmonių kuriuos jis galejo apkesti, ar net patį apkrėtė. Dar jis kazkokiu būdų nukako nuo ligonines iki autobusu stoties, turbut su autobusu ar troleibusu tai dar spejo apkest aibe žmonių. Virusas plinta tyliai, bet rezultatai pasymatys po 7-8 dienų.

niekas nebaus

niekas nebaus portretas
Manau dabar paūmės liga, ir kitą savaitę jau turėtų uždust nuo koronaviruso.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių