Iš Kauno į Vilnių sraigtasparniu gabenta donoro širdis

Šeštadienį paryčiais pasieniečių sraigtasparnis iš Kauno į Vilnių skraidino donoro širdį.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sraigtasparnis kilo gavus Nacionalinio transplantacijos biuro pranešimą apie poreikį panaudoti sraigtasparnį donoro organams gabenti, BNS pranešė tarnyba.

Apie 6 val. ryto sraigtasparnis išskrido iš bazės Trakų rajone į Kauno klinikas, o iš ten per 20 minučių skrido iki Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų.

„Prie Kauno klinikų į sraigtasparnį įlipo penkių medikų brigada, nešina donoro širdimi. Apie 6 val. ryto prie Kauno klinikų sraigtasparnis pakilo, po 20 minučių jis jau leidosi Vilniuje, Santariškių žiede prie klinikų“, – BNS sakė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

Nusileidus sraigtasparniui, medikų brigada išskubėjo į transplantacijos operaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Man teko patirti tokį pojutį nemalonų,Po avarijos buvau nuvežtas į klinikas iš raudojojo kryžiaus,išvežant iš raudojojo kryžiaus buvo chirurgu pasakyta kas yra ir ko gali nematyri ir nepadaryti,jeigu perskaitys lydimojo dokumento .Nuvežus mane į klinikas niekas neskybėjo suteikti pagalbą,kraujavi žaizdos ,po kiek laiko atėjo keletas chirurgų vyrų,apžiūrėjo,pulsą pažiūrėjo ir dingo.Jeigu būčiau silpnesnis nukentėjusysis,tai bučiau numiręs,pi kiek laiko vežiojo po skyrius,niekas nenorėjo priimti ir pasirūpinti .Manau laukė kol numirsiu ir reikalingas buvo donoras.Nepatikėkite svetimiem savo artimo žmogaus po avarijų,nepaleiskite vienų į gydymo įstaigas.Tai ką reko matyti,patirti dalinuosi su visais ,nes galu būti papjautas žmogus orgamam ,už didelius pinigus.Šis faktas ne iš piršto laužtas,tai teko pačiam matyti ir girdėti kas dedasi.Nes gali žmogus dar buti išgelbėtų.

Aš  portretas
Per parą laiko buvo atliktos dvi operacijos! Nuostabu!

AS

AS portretas
Kas gali garantuoti ,kad zmogus jau nebeprabus.Teko skaityti ,kad gydytoju pasmergtas miriop zmogus prabudo ir gyvena.Prabudo milimu zmoniu maldose Dievo pagalbos prasiusiu.Taip skaiciau /Jei tai melas ko rasote?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių