Bare degtinės negavusios moterys: kaltas Kubilius!

Kiaurą parą dirbančių Kauno barų savininkai reidą surengusiems pareigūnams įrodinėjo savo įstatymus, o ištroškę lankytojai, negavę nusipirkti alaus ar degtinės, kaltino net buvusį premjerą Andrių Kubilių.

Kiaurą parą dirbančių Kauno barų savininkai reidą surengusiems pareigūnams įrodinėjo savo įstatymus, o ištroškę lankytojai, negavę nusipirkti alaus ar degtinės, kaltino net buvusį premjerą Andrių Kubilių.

Prieš miegą – degtinės

Kauno policijos Prevencijos skyriaus pareigūnai kartu su savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistais į reidą prieš įstatymus pažeidinėjančius naktinius barus ketvirtadienį išsirengė jau sutemus – 22 valandą, kuomet jau draudžiama parduoti alkoholį išsinešimui.

Reidas surengtas dėl to, kad kai kurie pseudobarai ir toliau nepaiso miesto tarybos sprendimo apriboti naktinę prekybą alkoholiu.

Pirmąja stotele tapo Šančių medinuke, A.Juozapavičiaus 49 pr., įsikūręs baras. Tykojusiems pareigūnams ilgai laukti nereikėjo – netrukus pasirodęs trejetukas užsuko į barą. Pričiupti gatvėje nešini buteliu degtinės, vietiniai gyventojai atrodė nustebę. Paaiškėjo, kad du iš trijulės, nusprendusių paragauti degtinės, yra tėvas ir dukra.

Kol dažytoju dirbantį Tautvydą pareigūnai apklausė, baro pardavėja mojavo reidui vadovavusiam Prevencijos skyriaus viršininkui Tauriui Stauskiui šūsnimi dokumentų. Moteris tikino, kad pagal Alkoholio ir tabako kontrolės įstatymą policija negali jos bausti, mat įmonė negavo raštiško įspėjimo apie pasikeitusią tvarką.

„Šiuo atveju vadovaujamės norminiu teisės aktu, kurį priėmė miesto taryba – tam jokių pranešimų siųsti nereikia, nes prekyba alkoholiu apribota ne įmonei, bet adresui“, – aiškino T.Stauskis.

Saugo kameros

Baro išorėje – dvi vaizdo stebėjimo kameros, viena paslėpta tarp gėrimų. Policininkų teigimu, tai – savininkų gudrybė: jie stebi aplinką, o pamatę atvažiavusius pareigūnus barą greitai uždaro.

Vėliau moteris pripažino, kad trijulei pardavė degtinę pro langelį – pareigūnai rado kasos čekį, kuriame surašyta, kad alkoholis pirktas gerokai po 22 valandos. Pardavėjai gresia bauda nuo 50 iki 300 litų, tuo tarpu baro savininkas gali sulaukti baudos iki 2 tūkst.litų.

Policininkams apklausiant prasižengėlius, į barą užsuko vyras ir sunkiai aplinkoje besiorientuojanti moteris, apsiavusi šlepetėmis ir apsigobusi chalatu. Pastaroji negalėjo patikėti, kad šį vakarą alkoholio ji negaus.

Kaltinimai A. Kubiliui

Praėjus dar kelioms minutėms, lauke ėmė rinktis daugiau klientų – per pusvalandį jų apsilankė bent tuzinas. Vienas svirduliuojantis vyriškis nekreipė dėmesio į pareigūnų raginimus ir inirtingai bandė atidaryti greta esančias ne barui priklausančias duris. Jis aiškino, kad jo namuose pasibaigė alus. Supratęs, kad nieko nepeš, pareigūnų ėmė klausinėti, kur yra kitas artimiausias prekybos taškas.

Vos tik vyriškį policija įtikino, kad vakarą jam geriau praleisti namie, prie baro pasirodė dvi moterys. Viena jų bare jau lankėsi prieš keliolika minučių, tačiau šį kartą atsivedė pastiprinimą – dar sunkiau bepaeinančią draugę.

„Kubilius su tais savo įstatymais, čia jo darbas, dėl jo neparduoda! Kaltas Kubilius!”, – eidamos link namų šaukė moterys, kaltinimus pagražindamos rusiškais keiksmažodžiais.

Per tą patį laiką prie baro buvo privažiavusios bent trys mašinos ir vienas taksi, tačiau supratę kas vyksta, potencialūs klientai spustelėdavo greičio pedalą.

Nusižengia ne visi

„Nors kai kurie barai praneša vieni kitiems apie reidus, tačiau tuo pačiu – jie konkurentai, tad būna, kad kolegoms ir nepadeda. M.Riomerio gatvėje esantis baras irgi turi sargus – kameromis nuolat stebima jo aplinka“, – pasakojo T.Stauskis.

Pareigūnams nuvykus čia ir pradėjus tykoti, baras staiga buvo uždarytas, o aplink jį slampinėję žmogystos ėmė spėriai skirstytis. „Mus pamatė“, – kad čia nepavyks pričiupti perkančiųjų alkoholio, konstatavo T.Stauskis.

Pavyzdingai įstatymų laikėsi R.Kalantos ir Naglio gatvėje įsikūrę naktiniai barai – nors pastarajame degė šviesa, tačiau durys buvo užrakintos.

Keikė miesto valdžią

Reido kulminacija tapo baras Aleksote – čia prireikė net patrulių pagalbos. Viešosios tvarkos specialistams tykant pasaloje ir laukiant T.Stauskio ekipažo, iš baro sunkiai išsvirduliavo pusamžis vyras. Rankose jis laikė du atsuktus „bambalius“ alaus ir jau taikė įsėsti į draugo mašiną. Pamatęs pareigūnus, vyriškis ėmė elgėsi agresyviai, tačiau jam teko išbandyti alkotesterį – pripūtė 2,51 promilės.

„Ką man norit pasakyt? Aš pažeidžiau ką? Aš niekur neisiu“, – spyriojosi Aleksandru Sergejevu prisistatęs vyriškis. Jam buvo surašytas protokolas už pasirodymą neblaiviam viešoje vietoje.

Nors ir šalta, lauke prie baro esančioje pavėsinėje brendžiu šildėsi du vyrai, kurie pamatę policiją greitai dingo. Pardavėja pripažino vienam neblaiviam asmeniui pardavusi alkoholį, tačiau ieškojo pasiteisinimų. Netrukus pasirodė karingai nusiteikęs baro savininkas Gintaras Muzikevičius.

„Miesto tarybos sprendimą drausti prekiauti alkoholiu vertinu tragiškai, nes ji pritaikytas tik konkretiems barams. Atrodo, kad politikai iš vienų gauna duokles, o kitus, kurie jiems nemoka, uždaro. Jei uždraust, tai visam Kaunui, o ne atrinkt kai kuriuos. Gal mes per mažai mokėjom?“ – liejo pyktį G.Muzikevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
O ar "22 valandą, kuomet jau draudžiama parduoti alkoholį išsinešimui" reiškia, kad jei nusipirkai ir vietoj išgėrei, tai tavęs neišleis namo tol, kol vietoj neišsiusiosi visko, ką išgėrei? Irgi "išsinešims" vis dėlto...

aisku

aisku portretas
tikrina tik naktinius.o bobutes kaip dirbo taip ir dirba.jau daug vyru prasigere ir mire,o jos klesti.taip pat mazos parduotuves isikurusios gyvenamuose namuose{tai apie Silainius}.nuo pat ankstaus ryto girdo baisios isvaizdos girtuoklius.aplink mokykla,vaiku darzeliai.o kas parduotuviu savininkams-tai ne ju vaikai./salia "iki" ar "Taubuciu" pastovi prasytoju armija.niekam nerupi,administracija nieko nesako jiems.svarbu alu nuperka kai prisikaulyja pinigu.visur biznis zmoniu sveikatos kaina.ir is vis mazoms parduotuvems neleistu prekiauti ypac alumi.pijokai geria tiesiog gatvej,ar uzeje uz parduotuviu kampo,prie vaiku darzeliu.vaiku akutes viska pamato,nes ir tara buna metama i darzelio teritorija.turteja seimininkai,bobutes,o vyrai keliauja anapilin.vakuciai stebi ir mokosi igudziu.o kam tai rupi???juk apie tai valdzia.policija senai zino...

vyras

vyras portretas
Chebra patikekit, bobos geria ziauriai. Dar niekad taip nebuvo. Dirbu tokioj vietoj, kur situacija matai. Ziauru. Ir geria is paziuros normalios moterys, juodai. Kazka reik daryt.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių