„Kauno diena“ su G. Muižiu: pašnekovas – K. Kėvalas

  • Teksto dydis:

Radioelektronikas, teologijos mokslų daktaras ekonomikos srityje, laisvalaikiu grojantis akordeonu ir mėgstantis pasakoti anekdotus – taip trumpai būtų galima pristatyti naująjį Kauno arkivyskupą, 48-erių Kęstutį Kėvalą. Tačiau net ir šis platus pomėgių spektras tik iš dalies atspindi gilią, nuoširdžią ir jautrią asmenybę.

„Nesusitvarkius prasmės pagrindo, gyvenimas darosi labai keistas reiškinys“, – teigia K. Kėvalas, neįtikėtinai atvirai kalbėdamas net tokia subtilia tema kaip celibatas. Tad ir pokalbis su juo „Žinių radijo“ laidoje „Kauno diena“ ne tik apie tikėjimą, bet ir apie kiekvieną žmogų kamuojančius klausimus: „kodėl aš čia?“ ir „kam aš čia?“ „Kaip perduoti tikėjimą, kad žmonės turėtų daugiau džiaugsmo?“ – klausia pats savęs arkivyskupas K. Kėvalas. Kviečiame atsakymo ieškoti kartu „Žinių radijo“ laidoje „Kauno diena“.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

daugiau

daugiau portretas
apsiskaitęs žmogus. Pagarba. Bet bažnyčios tarnai daugiau galėtų skirti dėmesio socialinės atskirties grupėms, ne vien "elitui". Bažnyčia itin skaldo žmones, kas tikrai liūdina. Bažnyčioje puikybė tiesiog klesti, kas iš tikro liūdina. Nebėra paprastumo, žmogiškumo. Bet jeigu tikrai kunigai dirba iš pašaukimo, pastarieji turi pirmiausia vesti tikėjimo keliu ir socialinės atskirties žmones, kuriems taip pat reikia skelbti Dievo žodį. Kokios žaizdos yra žmonių, bet jokio dvasinio pokalbio neskiria kunigai paprastiems žmonėms. O elitas pirmoje vietoje. Kada bažnyčia bus atvira žmogui?

Puiku

Puiku portretas
Šviesus, šventas žmogus. Lietuvos Dalai Lama. Galėtumėt pakalbinti ir Kultūros pirmininką.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių