„Kauno autobusuose“ įsisuko koronavirusas, testuojami darbuotojai

Penktadienio popietę portalą kauno.diena.lt pasiekė informacija apie koronavirusu užsikrėtusius bendrovės „Kauno autobusai“ darbuotojus.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus patarėja Kristina Rudžinskaitė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad ketvirtadienį šioje bendrovėje buvo nustatytas pirmasis koronaviruso atvejis.

„Pirmas atvejis buvo registruotas ketvirtadienį. Virusas buvo nustatytas vairuotojui. Jau turime ir hipotezių, kur ir kaip jis galėjo užsikrėsti virusu. Yra nustatinėjami sąlytį turėję asmenys, su jais yra kontaktuojama, susisiekiama telefonais“, – sakė specialistė. 

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Teigiama, kad koronavirusu susirgęs vairuotojas pastaruoju metu neturėjo kontaktų su viešojo transporto paslaugomis besinaudojančiais keleiviais. 

„Turime nepatvirtintų duomenų, kad „Kauno autobusuose“ koronaviruso atvejų gali būti ir daugiau. Penktadienio popietę pranešta apie dar vieną atvejį. Tikimės iki šiandien dienos pabaigos turėti tikslesnę informaciją“, – sakė K. Rudžinskaitė. Portalo kauno.diena.lt šaltinių teigimu, koronavirusu susirgo „Kauno autobusuose“ dirbantis mechanikas.

Testuojami darbuotojai

Anot K. Rudžinskaitės, „Kauno autobusuose“ testuojami darbuotojai, turėję artimą sąlytį su sergančiaisiais. „Kauno autobusai“ per mobilųjį punktą organizuoja darbuotojų ištyrimą“, – teigė specialistė.

Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras portalui suteikė daugiau informacijos apie šį neraminantį atvejį: abu asmenys – tiek vairuotojas, kuriam vakar patvirtintas koronavirusas, tiek kitas darbuotojas, kuriam įtariamas koronavirusas, – viešojo transporto maršrutuose nedirbo ir jokio sąlyčio su keleiviais neturėjo.

„Pastaruoju metu vairuotojas keleivinio autobuso nevairavo. Apie galimą antrąjį susirgimo atvejį daugiau informacijos negaliu pateikti, – sakė P. Keras. –  Vakar ištyrėme kontaktinius asmenis, kurie yra susiję su pirmuoju užsikrėtimo „Kauno autobusuose“ atveju, šiandien atliekame profilaktinius „Kauno autobusų“ vairuotojų ir kitų darbuotojų tyrimus, tad laukiame tyrimų rezultatų ir tikimės, kad daugiau viruso atvejų ir nebus.“

Anot Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovo, per vakar dieną buvo ištirta 15 kontaktinių asmenų, šiandien popietę buvo atlikta virš 100  asmenų profilaktiniai tyrimai. Visi įmonės darbuotojai bus toliau tiriami ir savaitgalį.

Pasikeitė ne tik įlaipinimo į viešąjį transportą tvarka

Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius teigė, kad atsižvelgus į pastaruoju metu susiklosčiusią situaciją dėl COVID-19 grėsmės, kuomet Kaunas tapo didelės rizikos savivaldybe, buvo imtasi atitinkamų prevencinių sprendimų. 

„Lokalūs koronaviruso židiniai mieste iki šiol buvo sėkmingai suvaldyti. Darome viską, kad jie ir toliau neplistų, o sergantieji gautų visą reikiamą pagalbą. Be to, mobilusis patikrų punktas Kaune ir toliau tęsia prevencinius tyrimus, kuriuos atlikti raginame visus ne tik artimą kontaktą su sergančiaisiais turėjusius, bet ir profilaktiškai pasitikrinti norinčius gyventojus. Registracija vyksta telefonu kreipiantis į Koronos karštąją liniją 1808. Skambinantieji Kauno miesto gyventojai turėtų pasakyti raktažodį „kaunietis profilaktiniam tyrimui“, – teigė savivaldybės atstovas. 

Kaip jau buvo rašyta, nuo penktadienio vidurdienio Kauno viešajame transporte sugrąžintos papildomos saugumo priemonės. Keleivių laipinimas vyksta nebe pro priekines autobusų bei troleibusų duris, Taip pat sustabdyta prekyba vienkartiniais bilietais, įsigyjant juos iš vairuotojų.

Planuojantiems vykti viešuoju transportu patariama iš anksto apsirūpinti elektroniniais bilietais arba naudotis išmaniąja programėle „Žiogas“. Rekomenduojama keleiviams dėvėti veido kaukes ir stengtis tarpusavyje išlaikyti saugius atstumus.

„Miestas savo ruožtu sustiprina dezinfekavimo darbus autobusuose ir troleibusuose, taip pat viešojo transporto stotelių stoginėse. Dezinfekcijos sulauks ir suoleliai parkuose, vaikų žaidimų aikštelių inventorius, šiukšliadėžės bei kiti mažosios architektūros elementai. Tikimės visų kauniečių ir miesto svečių supratingumo. Geranoriškas ir atsakingas elgesys – veiksmingiausia priemonė, siekiant sustabdyti nelemto viruso plitimą. Veikdami išvien užtikrinsime, kad mūsų miestas ir toliau išliktų saugus“, – sakė T. Jarusevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekas

Niekas portretas
Gal su kokiu nors sergančiu interviu galima būtų telefonu paimti? Kodėl nėra tokios informacijos kokia forma jie serga? Bus vėl besimtomis atvejas, įtariu ;)

Auksinis Kardas

Auksinis Kardas portretas
Nebegasdinkit tu zmoniu su tom coronom. Dar butent autobusuose ar troleibusose

Anonimas

Anonimas portretas
o kur tie vairuotojai izoliuojasi,namie,o kas vyksta kaimynu gyvenime,ar jie saugus
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių