Kauno apskrities policijos viršininkas: metai buvo sėkmingi (interviu)

„Metai buvo pilni iššūkių, bet džiaugiuosi, kad jie mūsų neišblaškė, nes, turėdami savo prioritetus, nuosekliai jų laikėmės“, – linkęs reziumuoti Kauno apskrities policijos viršininkas Mindaugas Baršys, apžvelgdamas Kauno policijos darbo rezultatus ir praskleisdamas savo asmeninio gyvenimo širmą.

Metai buvo sėkmingi

„Turėjome savo prioritetus – tai sunkių ir labai sunkių nusikaltimų tyrimas, kova su narkotikų platinimu, eismo saugumas. Ir visais atvejais pavyko pasiekti neblogų rezultatų. Pavyzdžiui, šiemet Kauno apskrityje autoavarijose žuvo beveik perpus mažiau žmonių nei pernai. Gerokai mažiau šiemet buvo ir neblaivių vairuotojų, sukėlusių eismo įvykius. Deja, tokių asmenų nemažėja, tačiau su jais sėkmingai kovojama – šiemet nustatyta kur kas daugiau tokių vairuotojų nei pernai“, – vardijo Kauno policijos vadovas.

Pasak M.Baršio, šiemet neblogai sekėsi kovoti ir su vagystėmis iš automobilių ar nuo jų; jas pavyko sumažinti penktadaliu. Pavyzdžiui, per garsiąją Kauno policijos akciją „Saugus kiemas“, kurioje dalyvavo 26 kiemai, nė viename jų nebuvo apvogtas automobilis.

„Kaip Kauno policijos vadovas, išskirčiau ir tai, kad šiemet pradėta beveik trečdaliu daugiau ikiteisminių tyrimų dėl narkotikų platinimo. Ir tai, mano nuomone, labai didelis pasiekimas, nes asmenys, vartojantys narkotikus, vykdo ir vagystes, ir viešosios tvarkos pažeidimus“, – akcentavo M.Baršys.

Turėjome savo prioritetus – tai sunkių ir labai sunkių nusikaltimų tyrimas, kova su narkotikų platinimu, eismo saugumas. Ir visais atvejais pavyko pasiekti neblogų rezultatų.

Šių metų sėkme Kauno policijos vadovas linkęs laikyti ir nusikaltimų kriminogeniniuose miesto židiniuose mažėjimą. Remiantis gausiais vietinių gyventojų pranešimais apie tai, fiksuoti 27 tokie karštieji taškai. Ėmusis specialių priemonių, net 24-iuose iš jų įtampa pastebimai nuslūgo.

„Išskirčiau ir sėkmingą mūsų pareigūnų operaciją logistikos bendrovių sandėliuose, demaskuojant prekybą alkoholiu be banderolių prisidengiant prekyba automobilių dalimis, ir ikiteisminį tyrimą, sustabdžiusį dokumentų nuo brandos atestato iki vairuotojo pažymėjimo klastojimą“, – teigė Kauno policijos vadovas.

Netrūko ir sukrėtimų

M.Baršys buvo linkęs prisiminti ir 2021-ųjų sukrėtimus, kurių taip pat netrūko. „Vienareikšmiškai išskirtinis šių metų įvykis buvo situacija Aleksote, susijusi su gyvybei pavojingu pilstuku, dėl to dar tebevyksta ikiteisiminis tyrimas. Sukrėtė vaikų gydytojo, disponavusio vaikų pornografija, byla“, – vardijo Kauno policijos vadovas.

Sukrėtė M.Baršį ir įvykis apleistame Kęstučio gatvės viešbutyje, kai tik per laimingą atsitiktinumą nežuvo patrulis. Jis po patirtų sužalojimų jau grįžo į tarnybą.

Be to, anot M.Baršio, šiemet jo pavaldiniai ne kartą tiek tarnyboje, tiek po jos savo elgesiu paskatino jais didžiuotis. Tarp jų – atvejis, kai policijos patrulis, vykęs į įvykio vietą ir turėjęs apvažiuoti spūstį, pamatęs ant šaligatvio gulintį žmogų ir aplink jį besibūriuojančius, nė nedvejodamas sustojo ir puolė nelaimėlį gaivinti. Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo ne pirmas kartas, kai jis išgelbėjo žmogaus gyvybę.

Išskirtinis, anot M.Baršio, buvo ir Jonavos policininkų poelgis paskutinę minutę sustabdant iš ketvirto aukšto iššokti besirengiančią merginą. „Dėl to mes ir atėjome į policiją, kad padėtume žmogui“, – akcentavo Kauno policijos vadovas, atskleisdamas ir tai, kad atrankose į aukštesnes pareigas būtent tokiems policininkams teikiama pirmenybė.

Prioritetas – tarnyba

Nebuvo šiemet Kauno policijoje ir skandalų, susijusių su pareigūnų piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi. Ir tai taip pat nemažas jos naujojo vadovo laimėjimas, turint galvoje, kokiomis aplinkybėmis – per pačias Kauno policiją supurčiusio korupcijos skandalo metines – jis atėjo eiti į šias pareigas.

Vienareikšmiškai išskirtinis šių metų įvykis buvo situacija Aleksote, susijusi su gyvybei pavojingu pilstuku; dėl to dar tebevyksta ikiteisminis tyrimas.

Anot M.Baršio, be abejonės, vienas iš šių metų akcentų visai Kauno policijai buvo ilgai lauktas naujo pastato Radvilėnų plente atidarymas ir prasidėjęs kapitalinis pagrindinių rūmų Vytauto prospekte, į kuriuos tikimasi sugrįžti po poros metų, remontas.

Pasiteiravus M.Baršio, kokie 2021-ieji jam buvo kaip tėčiui, sūnui ir sutuoktiniui, Kauno policijos vadovas atsakė: „Vienareikšmiškai – sėkmingi.“ Šnekesnis jis buvo tik paklausus, ar neteko šiemet jam ar kam nors iš artimųjų susidurti akis į akį su koronavirusu. M.Baršys pasidžiaugė, kad to neteko patirti nė vienam iš jo giminės.

Paklausus Kauno policijos vadovo, ko jis tikisi iš ateinančių metų, M.Baršys vėl buvo linkęs susikoncentruoti į tarnybą: „Labai kažko tikėtis neverta, nes labai nestabilu visame pasaulyje. Todėl mes turime sugebėti prie to prisitaikyti ir, nepamirštant prioritetų, atkakliai siekti savo tikslų. O Kauno policijos veiklos prioritetai nesikeis ir kitais metais.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanina

Antanina portretas
Tiek nacionaliniu, tiek Kauno mastu policijoje nuotaikos -slegenčios. Krūviai- milžiniški, tyrėjai krūvas bylų turi, viršvalandinis darbas neapmokamas, nes ale suminė darbo laiko apskaita dar prie parnavo įkliurkinta, vagystės tik registruojamos, nėra kada tirti, žmonių trūksta tragiškai. Vadas interviu tipo davė, kad viskas gerai. Jam juk gerai. Kabinetinis atsakymų stilius ir jis nieko prieš sistemą negali ir ko gero nieko nenori daryti...

./

   ./ portretas
kodel bauda reike moket grinais?kaskokia juoda buhalterija

Šoklys

Šoklys portretas
Statytinis pacanas ;D
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių