Kaunietis prekybos centre pasigedo dezinfekcinių priemonių: tai – komedija

  • Teksto dydis:

„Rankų dezinfekcija dezinfekciniu skysčiu parduotuvėse – tik dėl akių?“ – klausia portalo kauno.diena.lt skaitytojas Mindaugas, pasidalijęs vaizdo įrašu iš Šilainiuose, Baltijos gatvėje 58, esančio prekybos centro „Rimi“. Vaizdo įraše užfiksuota, kad pirkėjai viešai padėtu skysčiu neturi galimybės dezinfekuoti rankų, mat jo tiesiog nėra. 

„Atrodo, kad prekybos centruose pirkėjams skirto nemokamo ir viešam naudojimui padėto dezinfekcinio skysčio nebėra nuo tada, kai jis atsirado prekyboje. Nėra nė rankšluostukų. O gal čia tik sutapimas?, – klausė skaitytojas. – Anksčiau būdavo taip, kad jei viename indelyje skysčio nebūdavo, tai kitoje vietoje rankas pavykdavo dezinfekuoti, bet dabar skysčio nebuvo niekur: nei pašte, nei vaistinėje, nei prie įėjimo į prekybos centrą.“

Vyras teigia, kad ne kartą pastebėjo, jog prekybos centruose trūksta nemokamo pirkėjams skirto dezinfekcinio skysčio. Šį ketvirtadienį jam trūko kantrybė ir jis nufilmavo susiklosčiusią situaciją. 

Žmonės eina, visi spaudžia dozatorių, o apsaugos darbuotojas už nugaros stovi, žiūri ir šypsosi.

„Dezinfekcinio skysčio nėra daug kur: jei žmogus nėra pastabus ar dėvi pirštines, tai gali ir nesuprasti, kad jo neužsipylė. Jei pavyksta ką ir užsipurkšti, tai tik likučius, maišytus su oru. Tai ar šios apsaugos priemonės, skirtos pirkėjams, tik dėl akių? Žmonės eina, visi spaudžia dozatorių, o apsaugos darbuotojas už nugaros stovi, žiūri ir šypsosi. Komedija – visi spaudžia ir gauna oro. Susidaro įspūdis, kad dezinfekcinio skysčio buvo tik pirmą karantino dieną, kai visi buvo išsigandę“, – pasakojo vyras.

Prekybos centro pozicija

Prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė teigė, kad dezinfekcinių priemonių netrūksta: „Visose „Rimi“ parduotuvėse yra įrengti dezinfekcinio skysčio stovai, kuriuose yra ne tik dezinfekcinio skysčio, bet ir dezinfekcinių servetėlių. Stovai reguliariai prižiūrimi, tam paskirtas atsakingas žmogus, jei pamato, kad dezinfekcinio skysčio trūksta, kiti darbuotojai papildo. Reikia manyti, kad pirkėjas atėjo tokiu momentu, kai dezinfekcinio skysčio stovas nebuvo papildytas. Mes kalbėsime ir su žmogumi, kuris už tai yra atsakingas, nes, jei ši situacija kartojasi, to neturėtų būti – stovas su dezinfekciniu skysčiu turi būti užpildytas.“

Anot prekybos tinklo atstovės, tiek pirkėjai, tiek darbuotojai dezinfekcinėmis priemonėmis yra aprūpinti. „Reguliariai prižiūrimi ir paviršiai, ir vežimėliai bei pirkinių krepšeliai, dezinfekcinio skysčio stovai įrengti matomose ir dažniausiai lankomose vietose, kad būtų pirkėjas patogu. Ačiū pirkėjui, kad jis atkreipė dėmesį į šią situaciją, mes atkreipsime į tai savo darbuotojų dėmesį“, – tikino R. Keršienė.


Šiame straipsnyje: rimiprekybos centrasdezinfekcijos priemonėsskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

to juokinga

to juokinga portretas
iš dezinfekuotis, ir mūvėti vienkartines pirštines yra gerai. Nežinot kokio švarumo rankom ir kiek žmonių iminėjo tą prekę prieš tai.

Juokinga

Juokinga portretas
Pasakykit, nuo ko reikia dezinfekuotis, kai eini į prekybcentrį? Juk prekės ten nesumestos ant grindų, o gražiai sudėliotos į lentynas (stelažus). Štai kurjeriai kai atveža prekes ir palieka lauke už durų, ir žmogus pats turi parsinešti siuntinius su visais neįskaičiuotais virusais, spjaudalais ir keturkojų ekskrementais, tai jau šiokia tokia tragedija. Juk kurjeriui uždrausta kontaktuoti su gaunančiu siuntą asmeniu, kad jie neužkrėstų vienas kito, o, pasirodo, kad siuntinį tiesiog palikti ant žemės, kol gavėjas ateis pasiimti, - tai žymiai saugiau. Ir apie jokias dezinfekcijas nekalbama. Gal virusai vieni kitus ryja? Dieve, duok, kad taip būtų, tačiau, mano manymu, jeigu tokiu būdu bus perduodamos siuntos jas užsisakiusiems asmenims, tai covid-19 užkrato ilgai (o gal ir niekados) neatsikratysime. Sveikatos visiems! Ypač gaunantiems siuntinius lauke, už durų!

gal pavogia?

gal pavogia? portretas
gal atsinesa kokie gudrociai buteliukus ir susipila? O papildyti parduotuve nespeja?
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių