Kauniečių stilius: kiek kainuoja jį sukurti?

Pavasaris prabudina ne tik gamtą, bet ir žmones – tai matyti ne tik iš jų besišypsančių veidų, bet ir aprangos. Vos pasirodo pirmieji šilti saulės spinduliai, gatves užlieja minios stilingų žmonių. Ir moterys, ir vyrai demonstruoja naujausias madas – taip pagyvina ir padabina Kauno Laisvės alėją.

Pakalbinome kauniečius, pasidomėjome, kiek pinigų jie per mėnesį išleidžia savo aprangai, kokiai aprangos detalei jų skiria daugiausia ir kokie faktoriai lemia jų stilių.

Viltė. 34 m., vintažo parduotuvės savininkė

Viltė vienam sezonui dažniausiai įsigyja apie tris poras batų, o atsibodusius drabužius atsinaujina. "Suknelė atsibodo, nusikirpai ir pasidarei naują", – teigia ji. Per septynerius metus Viltė nė karto nemūvėjo kelnių" jos manymu, sijonai, suknelės – patogiausias drabužis. Paklausta, ar domisi naujausiomis mados tendencijomis, atsakė: "Ne viskas, kas madinga, tau tinka."

Dominykas. 18 m., moksleivis

Dominykas garderobą atsinaujina kas sezoną ir apsipirkdamas išleidžia apie 50 – 100 eurų. Daugiausia pinigų išleidžia marškinėliams. Paklaustas, ar nuotaika turi įtakos jo aprangai, atsakė, kad ne. Jis labiausiai mėgsta tamsios spalvos drabužius, o spalvotų jo spintoje nerastume. Patogumą jis derina su naujausiomis tendencijomis ir mėgsta išsiskirti iš minios.

Oskaras. 27 m., dirba bei studijuoja

Per mėnesį Oskaras aprangai skiria apie 100 eurų, jam labai svarbu ir patogumas, ir išskirtinumas. Tai, ką vilkės, dažniausiai jam lemia nuotaika. Paklaustas, ar turi stiliaus autoritetą, atsakė, kad pats sau patinka ir mados autoritetų neturi.

Greta. 27 m., augina dukrą

Greta šiuo metu savo aprangai skiria mažiau pinigų, kadangi augina dukrą, labiau mėgsta pirkti drabužius jai. Apsipirkdama daugiau pinigų skiria viršutiniams drabužiams – paltukams, striukėms, švarkeliams. Jos aprangą labiausiai lemia oras bei nuotaika. "Kai gera nuotaika, norisi rengtis ryškiau", – teigia Greta.

Rugilė, 25 m., projektų vadovė

Kiekvieną mėnesį išleidžia apie 200 eurų aprangai. Daugumą skiria batams. Stengiasi derinti patogumą ir naujas mados tendencijas, šiuo metu labiausiai patinka Lietuvos dizainerių kūryba. "Prasiveriu langą, pasižiūriu, kokia temperatūra – mane dažnai perpučia vėjas, todėl atsižvelgiu į orą", – apie tai, kas diktuoja, kuo vilkėti, pasakojo Rugilė. Savo stilių įvardija taip: "visiškai laisvalaikio".

Justina, 23 m., studentė

Aprangai skiria nuo 5 iki 200 eurų, priklauso nuo mėnesio ir nuo to, ko jai reikia. Daugiausia dėmesio skiria drabužių patogumui. Dienos apranga priklauso nuo to, ar reikės dirbti, ar ne. Jeigu dirbti neteks, tuomet aprangą lemia nuotaika. Jos stilius "patogus ir gražus".

Vytautė, 40 m., dirba mokymų srityje

Aprangai skiria apie 50 eurų per mėnesį. Batams skiria daugiausia pinigų. Ką vilkės šią dieną, ji nusprendžia pagal orą. Patogumas – Vytautės prioritetas.

Gabrielė, 24 m., dirba desertų parduotuvėje

Per mėnesį aprangai skiria 200 eurų. Daugiausia pinigų tenka išleisti batams. Dažniausiai, renkantis batus, ji atkreipia dėmesį į kokybę, patogumą ir į tai, ar jie atitinka savitą stilių ir mados tendencijas. "Apranga priklauso nuo nuotaikos arba nuo apsisprendimo, kokia nori šiandien būti – poniutė ar atrodyti minimalistiškai.

Arvydas, 28 m., architektas

Aprangai skiria 20 eurų per mėnesį. Daugiausia investuoja į batus. Jam svarbiausia patogumas. Nuspręsti, ką vilkės šią dieną, nėra sunku – kas pirmiausia pakliūva po ranka, tuo ir rengiasi. Arvydas savo stilių įvardija kaip "žavų beleką".

Karolina, 21 m., ir Gabrielė, 21 m., studentės

Gabrielė per mėnesį savo aprangai išleidžia apie 100 eurų, o Karolina teigia, kad labiau mėgsta apsipirkti užsienyje, kai vienu metu nusiperka daugiau drabužių – kitam sezonui, ir išleidžia 200 eurų. Abi merginos sakė, kad joms svarbu gerai atrodyti, nes tuomet ir jaučiasi geriau. Paklausta apie stilių, Gabrielė teigė, kad jai patinka klasika, elegancija, kurią derina su naujausiomis tendencijomis.

Artūras, 54 m., režisierius

Aprangai skiria apie 30 eurų per mėnesį, tačiau stengiasi jų neleisti išvis. Nuo vaikystės su pusbroliais dalydavosi drabužiais. Dienos apranga priklauso nuo minčių, poilsio, kokį įspūdį nori padaryti, nuo žmonių, su kuriais tenka bendrauti. Teigia, kad "drabužiai atitinka turinį". Išskirtinumas Artūrui labai svarbu: "Pilkos žvaigždelės yra pilkos, o kurios šviečia, tegu šviečia". Jam svarbiausia – patogumas ir estetika.

Aistė, 27 m., dizainerė

Per mėnesį aprangai skiria maždaug 100 eurų. Daugiausia lėšų išleidžia batams. Jos apranga priklauso nuo oro ir nuo to, ką veiks visą dieną: važiuos dviračiu, eis pėsčia ar dirbs. Prioritetą teikia patogumui, tačiau svarbu ir išskirtinumas.


Šiame straipsnyje: stiliusmadakauniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

juokingiausi tie "nu"

juokingiausi tie "nu" portretas
Tie, kurie 'nuksi", nemato, kad iš pačių kišenių noragai kyšo, maksimum antra karta nuo žagrės ir jau vaizduoja "miestiečius', o gal -miesčionis?

Nu

Nu portretas
Kąąąunas yra Kąąąunas, gražu kaip žaliam kaime ;)))))

Algiui

Algiui portretas
O tu, turbut, parduotuvese nesilankai? Tik padoresni batai ar striuke po 100 e kainuoja. Nudryzes vaikstai? Nemoralizuok kitu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių