Kauniečiai širsta: Seimo pirmininko kortežas spjauna į KET?

Neseniai Kauno rajone esančiame Akademijos miestelyje vairuotojai užfiksavo įžūliai už kelio pirmenybę spūstyje kovojantį „Audi“ automobilį, lydimą Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnų visureigio įjungtais švyturėliais. Pastarasis stengdamasis nepamesti iš akiračio lydymų „keturių ratų“, nesibodi brautis ne tik kelio danga, bet ir žalia veja kelkraštyje. Gyventojai įsitikinę – taip Kelių eismo taisykles (KET) pažeidžia Seimo pirmininką saugantys pareigūnai.

Papiktino vairavimo ypatumai

Po to, kai minėti vaizdo įrašai, kuriuose matyti juodos spalvos lengvasis automobilis, lydimas KET pažeidžiančio BMW visureigio įjungtais švyturėliais buvo patalpintas socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje „Kur stovi trikojis Kaune“ su retoriniu klausiamuoju prierašu: „O kas mums, mirtingiesiems?“, internautai plūdosi.

Pirmadienio vakarą nuoroda su aptariamais vaizdo įrašais pasiekė ir portalo redakciją Ją atsiuntę skaitytojai tikino esantys kone 100 procentų tikri, jog Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnų lydimo „Audi“ viduje – saugomas asmuo – Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Kaip teigė kauniečiai, politikas gyvena Ringauduose ir kasryt iš minėtos  vietos yra lydimas į darbą Seime per Akademijos miestelį, tikėtina, kad pasiektų „Via Baltica“, o iš ten – sostinę.

Pastebi ne pirmą kartą

Tad situacija, užfiksuota vaizdo įraše, esą ne vienintelė, kurioje iki šiol dalyvavo šie du automobiliai, įžūliai reikalaujantys duoti jiems kelią bet kokia kaina – net ratais niokojant gamtą – žalią veją.

„Labai pikta, nes rytais tėvai veža vaikus į mokyklą Akademijoje. Spūstis šioje atkarpoje tikrai nėra retenybė ir visi vairuotojai kantriai joje lūkuriuoja, kol pasiekia numatytą savo kelionės tikslą. Tačiau, kai atsiranda tokių gudruolių su savo palyda, visi, nepaisant nieko, turi trauktis iš kelio“, – piktinosi kauniečiai.

Jie neslepia nuostabos dėl tokio politiko pasirinkimo – vykti į darbą tokiu laiku, kai transporto priemonės ir taip vos išsitenka kelyje, nusidriekdamos ilgiausia eile.

„Suprantame, žmogus nenori likti Vilniuje, grįžta nakvoti pas šeimą Ringauduose. Tačiau ar negalima nuvykti į darbą Seime iš namų išvažiuojant anksčiau, kai spūstis ne tokia didelė? Tada ir vairuotojams nereikės trauktis, kad atlaisvintų kelią, o ir lydimajam bei jo atstovams pažeisti taisyklių. Įdomu, ar čia nenuovoka, ar išrinktojo norėjimas į save atkreipti dėmesį ir parodyti, kad lygūs ne visi – yra lygesnių?“ – stebėjosi portalo skaitytojai.

Kas automobilyje – neatskleidė

Įdomu, ar čia nenuovoka, ar išrinktojo norėjimas į save atkreipti dėmesį ir parodyti, kad lygūs ne visi – yra lygesnių?

Siekdami išsiaiškinti, ar minėtas BMW visureigis iš tiesų lydi V. Pranckiečio automobilį, portalo žurnalistai išsiuntė užklausą Vadovybės apsaugos tarnybos atstovams. 

Į išsiųstą užklausą atsakęs Vadovybės apsaugos tarnybos direktorius Rymantas Mockevičius atsiųstame laiške rašė negalintis pateikti informacijos apie saugomą asmenį, t.y. ar lydimame „Audi“ automobilyje aptariamu konkrečiu atveju važiavo Seimo pirmininkas.

Kaip lydimi saugomi asmenys?

Pasak jo Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnai, užtikrindami saugomų asmenų apsaugą vadovaujasi LR įstatymais, kur nurodoma, kad specialiųjų transporto priemonių vairuotojai, turintys leidimus naudoti mėlynus ir raudonus švyturėlius ir specialiuosius garso signalus, gali naudotis įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais ir tuo atveju, kai eskortuojami ir lydimi LR vadovybės apsaugos įstatyme nurodyti saugomi asmenys. Specialiųjų transporto priemonių vairuotojai gali nepaisyti taisyklių, jeigu nepakenks eismo saugumui, ir tik tada, kai įsitikina, kad jiems duodamas kelias. Šia teise taip pat naudojasi transporto priemonių, kurias lydi specialiosios transporto priemonės, vairuotojai.

Cituodamas įstatymus, Vadovybės apsaugos tarnybos direktorius paminėjo ir KET 12 punktą, kuriame nurodoma, kad eismo dalyviai privalo nedelsdami duoti kelią artėjančioms specialiosioms transporto priemonėms su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais švyturėliais) ir specialiaisiais garso signalais ir jų lydimoms transporto priemonėms. Transporto priemonių vairuotojai privalo sustoti dešiniajame kelkraštyje, o kai jo nėra, – prie dešiniojo važiuojamosios dalies krašto.

„Apgailestaujame, jeigu Tarnybos pareigūnams vykdant savo pareigas kažkas patiria nepatogumų ar įvyksta tam tikri nesusipratimai ir, savo ruožtu, prašome eismo dalyvių supratimo ir bendradarbiavimo“ – trumpai pakomentavo R. Mockevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jam turėtų būti didelė GĖDA.

Jam turėtų būti  didelė GĖDA. portretas
Jis gal neturi šeimos ,kad niekas jo nesudrausmina,juk daro gėdą šeimai ir didžiulį nuostolį valstybei. Mėgdžioja tatą norėdamas susireikšminti.Jis jau tapo RINGAUDŲ pajuokos objektu.Gal jis vienas iš rezervistų,kad vaizduoja tokį visažinį.

Pensininkė

Pensininkė portretas
Už ta kauniečiai dar labiau pamilo tokius ,kuo labiau mindysi kitus ,tuo aukščiau užlipsi.

Rolka

Rolka portretas
Jau užkniso tas pranskietis yra seimo viešbutis tegul gyvena ,o ne už mokesčių mokėtojų pinigus vazinejasi,aferistas kažkoks,reikia pakeisti ji
VISI KOMENTARAI 71

Galerijos

Daugiau straipsnių