Kaune vyks tradicinės dviračių lenktynės – bus ribojamas eismas

  • Teksto dydis:

Gegužės 12 d. 10-tą kartą startuoja tradicinės Kauno dviračių lenktynės – Miestų taurės 1 etapas. Dėl lenktynių bus uždarytas eismas.

Apie 200 dviratininkų varžysis 31 km, 55 km ir 86 km distancijose.

Dėl lenktynių sekmadienį nuo 8.30 iki 17 val. bus uždarytas  eismas M. K. Čiurlionio tiltu ir Europos pr. atkarpa nuo M. K. Čiurlionio tilto iki Veiverių gatvės. Taip pat atitverta Karaliaus Mindaugo pr., Prietilčio g., Kaunakiemio g., važiuojant link tilto, dalimi, išskyrus spec. transportą (greitoji, policija, kt.).

Autobusai ir maršrutiniai autobusai važiuos pagal pakeistą grafiką, kurį galima rasti čia. 

Europos pr., Fredos miestelio ir Karaliaus Mindaugo apartamentų kvartalo gyventojams ir įmonėms numatytas specialus grafikas tarp lenktynių startų išvažiuoti į gretimas gatves.

Dviratininkai ir jų komandos lenktyniaus žiedinėje 7,8 km ilgio trasoje Europos pr. ir ant M.K. Čiurlionio tilto.

10 val. startas C distancija 4 ratai 31 km

11.30 val. startas B distancija 7 ratai 55 km

13.30 val. startas A distancija 11 ratų 86 km.

Finišas: apie 15.45-16 val.

Apdovanojimai:

11.45 val. C grupės

13.45 val. B grupės

16.45 val. A grupės

Dviračių mėgėjai dar gali registruotis į jubiliejines 10-tas Kauno dviračių lenktynes.

2010 m. gegužės 16 d. pirmą kartą Kaune vykusios dviračių lenktynės tapo tradicine dviračių sporto švente. Kauno lenktynės ir jų organizatoriai davė pradžią Lietuvos plento taurės ir Miestų taurės dviračių lenktynėms, kurios pakeitė Lietuvos plento dviračių sportą. Tūkstančiai dviračių mėgėjų ir sportininkų, jų klubai ir komandos gali ruoštis ir startuoti plento dviračių lenktynėse daugelyje šalies miestų. Anksčiau panašios dviračių varžybos buvo prieinamos tik siauram sportininkų ratui. Dėka Kaune 2010 m. atgimusių plento dviračių lenktynių šimtai žmonių pamėgo šį sportą, jis tapo prieinamas visiems norintiems.

Miestų taurę sudaro 5 etapų dviračių lenktynės: Kaune (gegužės 12 d.), Gargžduose (birželio 2 d.),  Kaišiadoryse (liepos 7 d.), Šiauliuose (liepos 28 d.). Finalas – Panevėžyje (rugsėjo 8 d.)

Visi norintys kviečiami stebėti varžybas. Įdomiausios stebėjimo vietos – Europos pr. įkalnėje, ant Čiurlionio tilto ir prietilčiuose į O.H. Minkovskių g., taip pat prie starto-finišo vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonaiciui

Jonaiciui portretas
Kaip faina! Iš namų gali pagal grafiką išvažiuot! Jėga, ir tau taip linkiu:) plius jokių skelbimų laiptinėse ar kitur miestelyje bent dieną prieš renginį nebuvo! Ar aš turiu is vakaro domėtis ar man gatvė bus atidaryta ar ne?? Organizuojant bent pasirūpintų, kad gyventojai būtų informuoti. Aš neprivalau visokius delfius ir 15min skaityti

Kenzo

Kenzo  portretas
Jonaiti, lenktynėms yra skirtos lenktynių trasos. Gatvės skirtos, gyventojų patogumui ir automobiliams važiuoti. Tu savo malonumui, su savo menkaverčiu rengineliu gadini gyvenimą tūkstančiams miestiečių. Ir dar tikiesi, kad jie bus nepikti?

Zinantis

Zinantis portretas
Geru lenktyniu :)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių