Kaune vyks Europos kultūros sostinių forumas

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kaune, „Žalgirio“ arenoje, prasideda Europos kultūros sostinių forumas.

Dvi dienas vyksiančiame renginyje laukiama per 400 dalyvių, daugiau kaip 30 pranešėjų, teigia „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ atstovė Agnė Pinigienė.

Pranešėjai dalysis patirtimi, pasakos sėkmės istorijas, įvardys padarytas klaidas, išmoktas pamokas, siekiant ir tapus Europos kultūros sostine.

Daug dėmesio bus skiriama projektams, į veiklas įtraukiantiems vietos bendruomenes – kaip Europos kultūros sostinės dirbo su vietos gyventojais, kokią naudą šie projektai neša visuomenei, kaip jie keičia socialinę atmosferą mieste bei rajone ir ko galima išmokti iš užsienio kolegų patirčių.

Renginyje dalyvaus svečiai iš Liverpulio, Stavangerio, Vroclavo, Eseno, Valetos, Plovdivo, kitų buvusių Europos kultūros sostinių.

Anot organizatorių, tai pirmasis tarptautinis forumas, kuriuo siekiama išsamiai pristatyti Europos Komisijos vykdomą Europos kultūros sostinių programą ir stiprinti Europos kultūros sektoriaus bendradarbiavimą.

Kaunas Europos kultūros sostine bus 2022 metais. 2009 metais šį titulą buvo gavęs Vilnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Į nuotrauką pažvelgus

Į nuotrauką pažvelgus portretas
"Senoliai mūsų buvo žymiai protingesni" - galima pamanyti kai pagalvoji apie absurdus, kai miške leidžiamą namą statytis tik jame radus kažkada buvusio namo pamatus. Deja, tai absurdas - klydo senoliai, klysta ir mūsų šiandieniniai "specialistai". Tiesa, šiandieninių minties galiūnų protą labiau už bet ką valdo meilė korupcijai. Kyšiai lemia viską, bet... pažvelkime į Aleksoto tiltą. Jis pastatytas įstrižai Nemuno. Tiltų statyba visada buvo itin brangi, bet tiltas ilgesnis nei jo reikėjo. O gi geriau būtų jei jis būtų statytas tiesiai ė Birštono gatvę - taip būtų sutrumpintas ir kelias į centrą, taip būtų buvę sutaupyta ir pinigų jį statant.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių