Kaune suliepsnojo aukurai Sausio 13-osios didvyriams

Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje šeštadienio vakarą surengta pilietiškumo akcija „Sveika būk, Laisve!“.

Muziejaus sodelyje buvo uždegta 14 aukurų, skirtų Sausio 13-osios aukų atminimui.

Renginio vedėjas Petras Venslova tradiciškai paskelbė 14 žuvusiųjų už laisvę 1991 metų sausio 13-ąją pavardes.

Kunigas Robertas Grigas pakvietė visus susirinkusius bendrai maldai. Būtent jis prieš 22 metus prasidėjus dramatiškiems Lietuvai įvykiams melstis pakvietė parlamento gynėjus, Seimo narius.„Taip vėl būdami kartu su R.Grigu ir melsdamiesi simboliškai pakartojome tuometinius įvykius“, – kalbėjo portalui 1kaunodiena.lt P.Venslova.

Pasak jo, per pagarbos atidavimą laisvės gynėjų aukoms akcijoje „Sveika būk, Laisve!“ norėta akcentuoti ir viltį dėl gražios šalies ateities.

Patriotines dainas akcijos dalyviams dainavo Ovidijus Vyšniauskas, giesmes ir raudas giedojo Eglė Baršauskaitė.

Akcijos dalyviai taip pat viršun skraidino 22 dangaus žibintus, kurie simbolizavo prabėgusius laisvės metus po Sausio 13-osios.

Laisvės gynėjų diena Lietuvoje minima pagerbiant žuvusiuosius per sovietų kariuomenės veiksmus Vilniuje 1991 metų sausio 13-ąją.


Šiame straipsnyje: sausio 13Laisvės gynėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mažai dalyvių

Mažai  dalyvių portretas
Prisimenu anų metų tūkstantinius mitingus...

arvys

arvys portretas
lenkiam galva pries zuvusiuosius...aisku nera viskas pas mus idealu ,bet nera ir taip blogai kaip norima nupiesti.jei zmones pozityviau ziuretu i viska tai ir padetis atrodytu geresne.o tai dabar tik priesu visur ieskoma-seimo nariai blogi,vyriausybe bloga,policija tokia ,kariuomene anokia.o kad kas i save pasiziuretu savikritiskai,ka pats padare gero aplinkiniams ,savo saliai(ne valdziai) tai ne. svarbiausias tikslas buvo pasiektas ,tai yra laisve,o jei prie laisves nemokejom elgtis tai jau kiekvieno asmeniska beda ir nereikia cia ieskoti kaltu.

Robertas

Robertas portretas
Buvau, dalivavau. Nesvarbu, kad saujele musu buvo, patriotiskumo dvasia jautesi stipri.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių