Kaune paminėtos kario-savanorio P. Eimučio 102-osios žūties metinės

1919 m. kovo 18 d., saugodamas JAV maitinimo komisiją, "Metropolio" viešbutyje Kaune vokiečių kareivių-spartakiečių buvo nušautas Kauno komendantūros mokomosios komandos kareivis Pranas Eimutis.

Minint šio kario, kuris žuvo už Lietuvos garbę, 102-ąsias žūties metines, Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos (LKKSS) Kauno skyriaus nariai sutvarkė jo kapą Eigulių kapinėse ir uždegė žvakutes.

Vėliau S.Daukanto gatvėje prie buvusio "Metropolio" viešbučio pastato, ant kurio sienos 1990 m. kovo 18 d. atidengta atminimo lenta ir įamžintas P.Eimučio atminimas, susirinko savanoriai-kūrėjai, šauliai, birutietės, kariuomenės rezervo kariai, "Sąjūdžio" atstovai.

1934 m., minint penkioliktąsias P.Eimučio žūties metines, ant "Metropolio" pastato buvo atidengta atminimo lenta, bet 1946 m. sovietinės valdžios sprendimu ji buvo nuimta ir sunaikinta.

LKKSS Kauno skyriaus pirmininkė istorikė dr. Aušra Jurevičiūtė susirinkusiems papasakojo apie trumpą P.Eimučio gyvenimo kelią ir jo žūties aplinkybes. Susirinkusieji prie lentos padėjo gėlių, uždegė žvakutes, pagerbė tylos minute, atidavė pagarbą



NAUJAUSI KOMENTARAI

romui

romui portretas
taigi siule atiduot rusam-jie atsisake-kas beliko

romas

romas portretas
Jeigu gerbiame visus,tai reiketu pagerbti 1926 nekaltai Smetonos isakymu susaudytus 4 jaunuolius.O susaude jos,uz tai kad isplatino keleta atsisaukymu pries neteiseta perversma.Noreciau kad ta atveji pakomentuotu istorikai.Reiketu atstatyti jiems paminkla Karo muziejaus kiemelyje.

jonas

jonas portretas
Jokio dėmesio iš valdžios, o ir JAV ambasadai neįdomu. Tai ką valstybę mes tik vaidinam?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių