Šeštadienis Kaune – su dvigubu trenksmu: gatvėse riaumojo motociklai, padangę raižė aviacijos asai

Šeštadienis Kaune pažymėtas dvigubu trenksmu. Kol centrinėse gatvėse riaumojo „Bike Show Kaunas 2021“ motociklai, padanges virš S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo raižė Aviacijos šventės dalyviai.

Dviguba jėga

Automobilių vairuotojai, šeštadienio vidudienį bandantys nusigauti iki Aleksoto aerodromo, nuoširdžiai pavydėjo sklandytojams ir lėktuvų pilotams. Padangės buvo vienintelė vieta, kur apsieita be spūsčių. Užkištas buvo ne tik Europos pr., bet ir visas S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas, kurį perpus dalijosi ir Aviacijos šventės dalyviai, ir „Bike Show Kaunas 2021“ riteriai. Pastarieji susijungę į koloną apjuosė pagrindines miesto gatves, o tada pakilimo taku įriedėjo į aerodromo teritoriją. Ratuotuosius kaip mat apspito smalsuoliai. Vyrai baikerių klausinėjo apie plieninių žirgų kilmę, jų galią ir įveiktus atstumus. Vaikai gi mielai pozavo prie motociklų, o gavę baikerių sutikimus ropštėsi ant dviračių transporto priemonių sėdynių. Kiek neutralesnėje pozicijoje laikėsi moterys – gražuolius motociklus ir odą apsitempusius šeimininkus jos stebėjo ir fotografavo per atstumą.

Laimučio Brundzos nuotr.

Malonūs pirkiniai

Tradiciškai, neapsieita be smulkiųjų prekeivių. Vieni jų siūlė jau įprastus masinių švenčių jaukus: saldainius, arbatas, žaislus. Kiti į šventę atsigabeno įdomesnį asortimentą: odinių diržų, žiedų ir marškinėlių su kaukolėmis arba siuvinėtų emblemų. Pradedant miniatiūrinėmis, telpančiomis į delną, baigiant gigantėmis, už kelias dešimtis eurų.

Pastarieji daiktai viliojo ne tik moteris, šventės metus pasiruošusias šiek tiek paišlaidauti. Prie palapinės su baikerių atributika nusidriekė ir barzdotų vyrų eilė. Kai kurie jų matavosi masyvius žiedus, aplink riešus suko grandines, rinkosi kitas jų įvaizdžiui svarbias detales.

„Mano odinė striukė labai sena ir nors yra tikrai kokybiška, laikas padarė savo. Štai čia apsitrynė ir nugarą su vinimi netyčia perbraukiau. Mesti gaila, tai galvoju, ką čia su ja padarius. Pirksiu emblemas“, – Roko vardu prisistatęs kaunietis vieną emblemą žadėjo prisiūti kairėje pusėje, prie širdies, kitą – nugaroje ant gilaus įbrėžimo, o trečia žadėjo papuošti savo mylimo Čihuahua veislės šunelio striukę. – Čia Rokis, mano ištikimas kelionių šturmanas. Turime abu būti pasitempę!“

Laimučio Brundzos nuotr.

Veiklos kiekvienam

Tie, kam rūpėjo mažiau žemiški, išlaidų nereikalaujantys dalykai, akis kėlė į viršų. Dangų čia raižė akrobatinės grupės ANBO dalyviai ir ko gero labiausiai tituluotas šalies padangių asas, legendinis oro akrobatas Jurgis Kairys. Lakūno pasirodymas daliai žiūrovų kėlė ypatingus sentimentus.

Čia antrasis mano bandymas pamatyti legendą.

„Jei neklystu, buvo 2000-ieji, kai kartu su draugais ieškojome geresnės vietos, iš kurios galėtume matyti J. Kairio skrydį po tiltu Kaune. Taip mes atsidūrėme viešbutyje-vaiduoklyje..., – Kalbintas kaunietis pasakojo įspūdingo reginio tąsyk taip ir neišvydęs, nes reikėjo padėti vienam iš netikėtai paslydusių ir susižalojusių draugų. – Čia antrasis mano bandymas pamatyti legendą. Žinoma, vaizdas neprilygsta tam, kurį pražiopsojau prieš dvidešimt metų, bet vis tiek smagu.“

Laimučio Brundzos nuotr.

Aviacijos ir 22-ojo „Bike Show Kaunas 2021“ švenčių žiūrovams J. Kairys surengė solo pasirodymą su muzika, o šventės pabaigoje žadėjo dovanoti programą su pirotechnika. Legendinis Lietuvos oro akrobatas dalyvavo ir ekstremaliose drag lenktynėse, kuriose varžėsi su automobiliais, 100 km/val. greitį galinčiais pasiekti vos per tris sekundes.  

Laimučio Brundzos nuotr.

Visą dieną S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyko pažintinė-edukacinė programa. Į ją, kaip ir kitas zonas žmonės galėjo patekti laisvai. Galimybių paso prireik tik koncertuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Suvažiavo idiotų gauna,patriukšmavo ir visa šventė.Pasirodė kas koki kledarą turi.O triukšmo buvo daug.

Ura

Ura portretas
Ačiū, plieniniai žirgai, palaima akims ir širdžiai! Visokeriopos sėkmės!!!

AČIŪ.

AČIŪ. portretas
buvo super graži šventė Kauniečiams ir miesto svečiams
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių