Kaune ant cerkvės sienos vėl atsirado necenzūrinis užrašas

Kaune, ant Vytauto gatvėje esančio Apreiškimo Švč. Dievo Motinai soboro sienos trečiadienį rastas necenzūrinis užrašas.

„Šiandien 8.20 val. gautas pranešimas, kad Kaune, Vytauto prospekte ant cerkvės sienos, pastebėtas rusiškas užrašas. Atvykus pareigūnams, juos pasitikęs vyras paaiškino, kad rado A4 formato lapą su užrašu rusiškomis raidėmis“, – BNS sakė Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Anot jos, vyras pareiškimo nerašė, taip pat nenurodė, jog buvo padaryta žala.

Apie incidentą taip pat informavo Lietuvos ortodoksų bažnyčios Trakų vyskupas Amrosijus, susiejęs tai su įtampa, kilusia nuo bažnyčios atskilus penkiems kunigams.

„Šiandien tai pasireiškė tuo, kad ant šventovės sienos Kaune vėl buvo pakabinti necenzūriniai keiksmai, skirti ortodoksams“, – išplatintame pranešime teigė Vilniaus-Lietuvos vyskupijos vikaras.

Šiandien tai pasireiškė tuo, kad ant šventovės sienos Kaune vėl buvo pakabinti necenzūriniai keiksmai, skirti ortodoksams.

Anksčiau trečiadienį Lietuvos ortodoksų bažnyčia pranešė, jog metropolitas Inokentijus perdavė vieno iš kunigų, siekiančių atsiskirti nuo Maskvos patriarchato, Gintaro Sungailos bylą nagrinėti Bažnyčios teismui. Taip pat buvo suspenduotos šio ir dar keturių kunigų – Vitalijaus Mockaus, Vladimiro Seliavko, Georgijaus Ananjevo ir Vitalio Dauparo – pareigos.

Patys kunigai tvirtina, jog yra baudžiami už kritiką Rusijos stačiatikių bažnyčiai ir Maskvos patriarchui Kirilui dėl palankios laikysenos Rusijos vykdomo karo Ukrainoje atžvilgiu.

Lietuvos stačiatikių vadovai tai neigia ir sako, jog Lietuvos stačiatikių bažnyčia pati smerkia Rusijos agresiją Ukrainoje, o atskilę kunigai, pasak bažnyčios vadovų, tik pasinaudojo karu, nes jau kurį laiką siekė skaldyti dvasininkus ir tikinčiuosius.

Priminsime, kad lapelių su rusiškais užrašais ant cerkvės buvo ir anksčiau. Gegužės pradžioje  policijai pranešta, jog ant Kauno miesto stačiatikių Apreiškimo parapijos durų pastebėti įžeidžiantys užrašai. Surinkta medžiaga dėl kurstymo prieš religinę žmonių grupę.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
aš tik žinau viena vilka ileidus į bažnyčia jis netampa angelu . o lieka vilku taip kad tos sienos stebuklu nedaro.

išsigimėliams

išsigimėliams portretas
nieko nėra švento,gėda lyst prie kapu tykinčiuju namu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių