Kaunas užsidarė šventėms: keliaujantieji stringa eilėse prie postų

  • Teksto dydis:

Be svarbios priežasties iš namų neikite, nevažiuokite. Be svarbios priežasties nevykite į kitą savivaldybę, o jeigu tai yra neatidėliotinos svarbos kelionė, apsišarvuoktie kantrybe. Bandant griežčiau kontroliuoti, kaip laikomasi šių nurodymų, turinčių padėti sustabdyti COVID-19 plitimą, pareigūnai į miestą ir iš jo vedančiuose keliuose tikrina visus vairuotojus. Praleidžiami tik tie, kurie savo kelionę gali pagrįsti kaip būtiną.

Abejojantys, kad jų priežastis išvykti yra svarbi arba tiesiog bandantys laimė prasmukti raginami susilaikyti. Tai padės mažinti spūstis ir automobilių eiles ties įvažiavimais ir išvažiavimais iš Kauno. 

Anot keliuose budinčių pareigūnų, net ir po tokio informacijos apie kelionių ribojimus informacijos srauto pasitaiko vairuotojų, kurie klausia, kodėl jie negali važiuoti kur nori ir kada nori. 

Dauguma jau būna iš anksto pasiruošę dokumentus, įrodančius jų kelionės tikslo būtinybę.  Dieną automobilių eilės pro postus judėjo gan greitai, tačiau pavakarę spūstyse įstrigo daug gyventojų. Internautai  praneša apie ilgas eiles ir keliaujantiems linki apsišarvuoti kantrybe.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Keliuose policijos postai veiks nuo šiandien iki 27 d. 21 val. Sustiprinta gyventojų judėjimo kontrolė bus vykdoma ir nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Atkreipiame dėmesį, kad patikros punktai kaip ir pirmąjį kartą bus įrengti ir pačiame mieste. Tad šiuo šventiniu laikotarpiu vykstantys iš namų gyventojai turėtų su savimi turėti gyvenamąją vietą Kaune įrodančius dokumentus (seniūnijos išduota pažyma apie deklaruotą gyvenamąją vietą, nekilnojamojo turto dokumentų iš „Registrų centro“ fotografija ar kopija, transporto priemonės registracijos liudijimas, draudimo polisas, kuriuose taip pat būna nurodomas transporto priemonės savininko adresas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Taip pat tinka ir darbo sutartis, kurioje nurodytas įsikūrusios darbovietės adresas, jeigu Kauno rajono gyventojai dirba mieste ar atvirkščiai. 

Judėti tarp savivaldybių leidžiama dėl darbo, sveikatos reikalų, siekiant grįžti namo, vykstant dėl artimų giminaičių mirties, į aptarnaujančius tarptautinius keleivių maršrutus oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų, dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykimas į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtinas.

Šis ribojimas taip pat netaikomas  asmenims – vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams, vykstantiems į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto, priklausančio vienam iš šeimos ar namų ūkio narių nuosavybės teise.

Nereikėtų pamiršti, kai kai kuriais keliais iš miesto neišvažiuosite ir į jį neįvažiuosite net ir turėdami reikiamus dokumentus ir svarias priežastis, nes kai kurie keliai iki sausio 4 dienos blokais.

Užtverti keliai

Tačiau kai kurie keliai apskritai lieka visai uždaryti. Nurodoma, kad iki sausio 4 dienos blokais užtverti šie keliai:

1. Mosėdžio g. / Kražių g.

2. Pravažiavimas nuo 232 kelio link Kuršių g.

3. Išvažiavimas iš A1 į Ašigalio g.

4. Degalinės ir Islandijos pl. garažų masyvo pravažiavimas

5. Partizanų g. išvažiavimas į A1

6. Pravažiavimas nuo A1 nusukimo link Darbo g.

7. Ateities pl. ties įvažiavimu į teritoriją Ateities pl. 50

8. Palemono g. 78F

9. Palemono g. / Kražantės g.

10. Kreidos g. / Titnago g.

11. Medžiotojų g. / Sąnašos g.

12. Juodelynės g. / Dvarų g.

13. A5 / Armoniškių g.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik nuomone

Tik nuomone portretas
Dirbu Kaune, gyvenu Kaune, namo vaziuojant Simonytes dovana - postas ir kilometro kamstis. Cia normalu? As nekertu jokiu svetimu ribu, o turiu aiskinti kur vaziuoju. Atsikvosekite ir darykite postus ten kur jie priklauso. P. S. Pareigunas net nezinojo kur yra mano nuosavybes dok. Nurodyta gatve, o saugo kazka...

ei

ei portretas
ei, kiek daug baimes jusyse, kuria jus bandote paslepti puo tariamu savo, patinka man tas beprociu terminas - "kritiniu mastymu" :)))))

G

G portretas
Vidurį miesto pastai tik mūsų beprošiai tai gali sugalvoti
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių