„Kaunas Pride“ eitynėse apsilankė ir žinomi žmonės: tarp jų – A. Armonaitė, N. Bierancas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį „Kaunas Pride“ eitynėse dalyvavo apie 2 tūkst. žmonių.  Minioje buvo matomi ir žinomi veidai.

Palaikymą LGBTQ+ bendruomenei išreiškė nuomonės formuotojai Agnė Kulitaitė, Naglis Bierancas, ekonomikos bei inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Manau, kad tai yra nuostabi šventė, eisena. Labai gera ir graži diena Kaunui“ , – žurnalistams iš karto po eisenos kalbėjo A. Armonaitė.

Kaip praneša ELTA, ekonomikos ir inovacijų ministrė laikosi pozicijos, kad pareigūnai padarė nuostabų darbą užtikrinant dalyvių saugumą. Nuotaikos politikei nesugadino ir iš oponentų į ją renginio metu paleistas kiaušinis.

„Gavau kiaušinį į nugarą, bet tai nieko tokio“,– tikino Laisvės partijos pirmininkė.

Politikė įsitikinusi, kad įvykusi eisena rodo, jog Partnerystės įstatymas šalyje yra reikalingas.

„Tai rodo, kad žmonėms reikia politinių pokyčių, partnerystės įstatymo“, – mano A. Armonaitė.

Prieš renginį organizatoriai yra pateikę 14 punktų reikalavimų sąrašą, kuriame minimos teisės į santuoką ir įsivaikinimą nepriklausomai nuo partnerių lyties, įstatymų, kurie, pasak jų, leidžia cenzūruoti informaciją apie LGBTQ+ asmenis ir neužtikrina pakankamos jų apsaugos, pakeitimas.

Eitynių dalyviams besirenkant, Nepriklausomybės aikštėje skambėjo tiek palaikančių juos miestiečių pasisakymai, tiek pasipiktinusių gyventojų balsai.

„Niekas jų... aš taksistu buvau, veždavau juos ir panašiai. Lai susirenka, bet žmonės labiausiai piktinasi dėl eitynių, o ne dėl to, kad jie yra“, – kalbėjo buvęs politikas Vytautas Šustauskas, taip pat atėjęs į renginį.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
prietranku "karnavalas" [[o tokie kaip tie" zinomi" -klonuotos avys ir oziai,,turetu apleisti vyriausybes kabinetus ]]---jie zemina musu tautos imidza,geda,,te trinasi su kalbashnikais,,,ju vieta tik toje pakopoje,,o ne vyriausybeje.

Juokas pro ašaras

Juokas pro ašaras portretas
Nuo kada žmogus apmėtytas kiaušiniais jaučiasi puikiai?

Švanc'berg \\\\\\.....//////

Švanc'berg  \\\\\\.....////// portretas
Ačiū Dievui,kad žinomi,o ne ĮŽYMŪS iškrypėliai.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių