„Kaunas 2022“: plačiau atsiverti pasauliui

  • Teksto dydis:

Organizacija "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" skelbia atvirą kvietimą Lietuvos ir užsienio kultūros organizacijoms prisidėti ir kartu kurti Europos kultūros sostinės programą 2020–2022 m.

Tai yra pagrindinis kvietimas trijų metų partnerystei, po kurio tikimasi sudaryti apie 50 sutarčių. Organizacijos kviečiamos teikti pasiūlymus projektams pagal "Kaunas 2022" jau plėtojamų programų temas arba siūlyti naujas idėjas, kurios prasmingai papildytų bendrąją Europos kultūros sostinės renginių ir kitų veiklų programą.

"Tikimės sulaukti unikalių idėjų programai, kurios būtų įdomios ne tik čia, Lietuvoje, ne tik Europoje, bet trauktų kultūros gerbėjus iš viso pasaulio ir padėtų stiprinti Kauną kaip šiuolaikinį kultūros miestą. Kartu kviečiame kultūros organizacijų atstovus į šį kvietimą pažiūrėti kaip į galimybę užmegzti ilgalaikes vietos ar tarptautines partnerystes ir įtraukti naujas auditorijas", – sako organizacijos "Kaunas 2022" vadovė Virginija Vitkienė.

Svarbiausiu kriterijumi, kuriuo remiantis bus vertinamos pateiktos paraiškos, "Kaunas 2022" atstovai įvardija kuo platesnį siūlomos iniciatyvos prieinamumą visuomenei, temos aktualumą Europos mastu, siūlomo kultūrinio turinio inovatyvumą.

Teikti pasiūlymus partnerystėms gali visos Lietuvos ne pelno kultūros organizacijos arba jų junginiai, taip pat partnerystėje su Lietuvos organizacijomis, užsienio šalių kultūros subjektai. Visos siūlomos veiklos turi būti planuojamos Kaune ir Kauno rajone 2020–2022 m., o daugiausia dėmesio skiriama Europos kultūros sostinės metams.

Paraiškas organizacijos kviečiamos teikti iki 2019 m. spalio 25 d. Lapkričio 29 d. bus paskelbtas organizacijų sąrašas, su kuriomis bus sudaromos partnerystės sutartys įgyvendinti Europos kultūros sostinės programą. Organizacija "Kaunas 2022", finansuojama valstybės, Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių, prisidės iki 80 proc. pasiūlytų projektų įgyvendinimui reikalingo biudžeto. Paraiškas pagal nustatytus kriterijus vertins komisija, sudaryta iš organizacijos "Kaunas 2022", Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių atstovų ir nepriklausomų ekspertų.

Iki pat galutinio paraiškų pateikimo termino "Kaunas 2022" programų kuratoriai kiekvieną trečiadienį ir penktadienį apie paraiškų teikimą konsultuos visus iš anksto elektroniniu paštu užsiregistravusius interesantus, o viešas atvirojo kvietimo pristatymas ir atsakymai į klausimus planuojami rugsėjo 4 d. Kauno miesto savivaldybės posėdžių salėje.


Šiame straipsnyje: Kaunas 2022KEKS 2022kvietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Pinigu eikvotojai, iki dabar nieko nedaro, tik kvailas akcijas.

Laukiam

Laukiam portretas
2022 ...........nuo šiol negersim , nerūkysim , nepaleistuvausim - plačiau atsiversim

?

? portretas
Šūdmalių sanbūris
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių