Kauną užplūdo tikintieji: išpažintys vyks ir naktimis

Kaune prasideda „Lietuvos jaunimo dienos 2013“. Tris dienas truksiantis renginys organizuojamas jau šeštąjį kartą. Čia laukiama tūkstančių tikinčiųjų.

Septyni tūkstančiai dalyvių

„Į Kauną turėtų atvykti apie 7 tūkst. tikinčiųjų iš visos Lietuvos. Šiai šventei ruošėmės dvejus metus“, –  per spaudos konferenciją sakė Lietuvos Jaunimo Pastoracijos centro vadovė Roberta Daubaraitė–Randė.

Jos teigimu, gausiausia jaunimo delegacija bus iš Kauno – daugiau nei 1 tūkst. dalyvių. Ne mažesnis jaunimo būrys atvyks iš Vilkaviškio parapijos. Daugumai šventės dalyvių – 14-18 metų.

Be to, Kaune apsilankys užsienio lietuviai iš JAV, Airijos, Ispanijos, Argentinos, Latvijos, tolimojo Sibiro, bus svečių iš Olandijos, Pietų Korėjos.

„Suvaldyti tokį gausų būrį jaunimo mums, organizatoriams, padės 500 savanorių“, – dėkojo pagalbininkams renginio koordinatorė Vaida Spangelevičiūtė-Knežienė.

Išpažinčių klausys 100 kunigų

Šių metų renginio tema paimta iš Jono Evangelijos „Jus aš draugais vadinu“. Jėzus šiuos žodžius ištarė savo mokiniams paskutinės vakarienės metu.

„Jėzus kalbėjo apie savo ryšį su visais tikinčiaisiais. Jo tikslas buvo atnešti vienybę“, – aiškino Lietuvos vyskupų konferencijos Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas, vyskupas Arūnas Poniškaitis.

Šventės atidarymas šįvakar numatytas Santakos parke. Bus pristatyta kiekviena delegacija, vyks koncertas, o vėliau tūkstantinė minia patrauks į procesiją Vilniaus g. link „Žalgirio“ arenos.

Pasikalbėti su kunigais, atlikti išpažintį tikintieji galės ne tik dienos metu „Žalgirio“ arenos amfiteatre, bet ir naktimis.

„Arenos durys bus atviros visą naktį. Tie, kas nedrįs ateiti dieną, kviečiame užsukti net ir naktį“, – sakė koordinatorė V. Spangelevičiūtė-Knežienė.

Pasikeisdami išpažinčių klausys daugiau nei 100 kunigų iš visos Lietuvos.

„Lietuvos jaunimo dienas 2013“ sekmadienį vainikuos Šv. Mišios, kurios vyks „Žalgirio“ arenoje. Čia koncertuos Kauno simfoninis orkestras.

RENGINIŲ PROGRAMA

Penktadienis, birželio 28 d.

18.00 - Vakarienė Santakoje

19.00 - Atidarymas Santakoje

21.00 - Procesija su Švč. Sakramentu per Kauno senamiestį

23.00 - Nakvynė mokyklose ir šeimose

Šeštadienis, birželio 29 d.

9.00 - Pusryčiai parapijose

10.00 - Ryto malda ir katechezė parapijose

13.00 - Pietūs prie „Žalgirio" arenos

14.30 - Teminiai užsiėmimai miesto centre

17.00 - Susitaikinimo pamaldos „Žalgirio" arenoje

19.00 - Vakarienė šalia „Žalgirio" arenos

20.00 - Šlovinimo vakaras „Žalgirio„ arenoje (grupė „Trinity“)

23.00 - Nakvynė mokyklose ir šeimose

Sekmadienis, birželio 30 d.

9.00 - Pusryčiai prie „Žalgirio" arenos

10.00 - Rožinis „Žalgirio" arenoje

12.00 - Šv. Mišios „Žalgirio" arenoje

14.00 - Agapė prie „Žalgirio" arenos

15.00 - Pabaiga, išvykimas



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
na tu man sugalvok , kai jaunimas nori vasara pasilinksminti , atsipalaiduoti ,pasportuoti it tt , tai kupčinskas su savo chebra sugalvojo jaunimą į bažnyčias suvaryti ,išpažintis sakyti ir bažnytines dainas dainuoti matomai konservatorių naujas triukas , kaip kabinti jaunimą prie savo klausyklų ,,,,,sėkmės jaunimui paklupėti ir atgailauti .

sveikintina

sveikintina portretas
malonu, kad vyksta toks renginys.Man jisai nekliudo, blogo niekam jis nedaro. visada meldziuosi uz sveikata, sekminga gyvenima ir uz piktus zmones, kad jie butu geranoriskesni.

to NA NA

to NA NA portretas
mano dukra jau ne pirma karta dalyvauja Jaunimo dienose. esu patenkinta tokiu renginiu ir tokia saunia tikybos mokytoja-vienuole, kuri sugeba jaunima suburti, puikiai randa bendra kalba su vaikais. i beja, vaiku prievarta i Jaunimo dienas niekas nevaro, jie savo noru juose dalyvauja.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių