Per Kauną, Lietuvą ir pasaulį nuvilnijo Tautiška giesmė

  • Teksto dydis:

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos vakarą daugybė žmonių, susibūrę įvairiose vietose, giedojo Lietuvos himną.

Santarvės parke artėjant 21 val. prie su vėliavomis lūkuriavusių žmonių, pamatę sujudimą, prisijungė ir su vaikais parke vakarojusios šeimos.

Žmonės nesiskirstė, liko klausyti ansamblio, pasirodymą tęsusio su daina „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos“.

Čia kartu su kitais čia susirinkusiais šilainiškiais Tautinę giesmę giedojo ir švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Tradiciškai 21 val. Tautiška giesmė skambėjo ir prie Kauno pilies, kur vyko festivalis „Operetė Kauno pilyje“ pasirodymas, skirtas festivalio 20-mečiui, o po to vyko Kaunui nusipelniusių asmenų apdovanojimo ceremonija.

Vienybės aikštėje Tautišką giesmę palydėjo didžiulės Lietuvos trispalvės išskleidimas. Šį reginį kauniečiams dovanojo SBA grupė.

Vėliava – lyg trys krepšinio aikštelės. Plotis 27 m., ilgis – daugiau kaip 48 m. Vėliava sveria daugiau nei 100 kilogramų.

Ši vėliava buvo pasiūta prieš du dešimtmečius, laisvai Lietuvai minint dešmtąjį gimtadienį. Tuo metu ji buvo didžiausia šalyje. 2004-aisiais kovo 11 d. su šia vėliava pasiektas didžiausios oro balionu pakeltos trispalvės rekordas. Jis nepagerintas iki šiol.

Skaitytojo nuotr.

Himnas trauktas ir Čečėnijos aikštėje, Santarvės parke Šilainiuose bei kitur.

Iniciatyva visur pasaulyje tuo pačiu metu Valstybės dieną giedoti Tautišką giesmę pradėta prieš dvylika metų. Šiųmetės akcijos idėja – „Nevienodi, bet vieningi“.

„Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ sumanytojas – Raimundas Daubaras.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ψ

Ψ portretas
Karavanas eina žingsnis po žingsni pragaro link.

čemodan-vokzal-rusija

čemodan-vokzal-rusija portretas
šunys loja-karavanas eina.

Kaunietis

Kaunietis portretas
kitais metais giedos LGBT HIMNA
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių