Kas pigiausiame Kauno turguje per metus pabrango ir atpigo?

Kauno turguose vis dar pinga vyšnios, trešnės ir šilauogės. Po truputį jau brangsta braškės.

Kaune pigiausiai vaisių ir daržovių galima įsigyti „Dainavos turgavietėje“, esančioje Sartų gatvėje.  Šios savaitės viduryje joje atpigo kai kurios uogos: vyšnios, trešnės, šilauogės. Ketvirtadienį už kilogramą vyšnių reikėjo mokėti 1,50 euro, trešnių – 1,60 – 1,80,  šilauogių – 3,60 – 3,80. Prieš savaitę šios uogos kainavo 0,20 – 0,40 centų brangiau.

Dar pigiau vyšnių (1,20 euro) ir trešnių (1,40) galima nusipirkti netoli „Dainavos“ turgavietės esančioje Kovo 11-osios gatvėje, šalia „Iki“ prekybos centro įsikūrusiuose kioskuose.

Daugelyje kitų prekybos vietų ne tik uogos, bet ir vaisiai bei daržovės kainuoja kur kas brangiau.

Liūdnesnė žinia braškių mėgėjams. Braškių sezonas artėja į pabaigą, todėl jos po truputį brangsta. Dar prieš savaitę kilogramą braškių buvo galima buvo nusipirkti už 2 eurus, o vakar jos kainavo 2, 50 euro.

Į „Dainavos“ turgavietę prieš pietus atėjusiems pirkėjams braškių nusipirkti dažniausiai jau nepavyksta. „Jas išperka iki 11 valandos“, - teigė uogomis, vaisiais ir daržovėmis prekiaujantis vyras. 

„Ar rytoj turėsite braškių“, - dažnai tokį klausimą pardavėjams užduoda pirkėjai.

Šiemet, palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, gerokai pigiau kainuoja vyšnios, trešnės, agrastai, šiek tiek - agurkai.  2017 metų liepos pradžioje „Dainavos“ turgavietėje kilogramas vyšnių kainavo 2,30 euro (šiemet – 1,50), trešnių – 2,50 euro (šiemet 1,60 – 1,80), agrastų – 2,20 euro (šiemet 1,80), agurkų – 0,70 (šiemet 0,53 – 0,60). 

Tačiau pernai liepos pradžioje braškių buvo galima nusipirkti pigiau, nei dabar. Kilogramas braškių „Dainavos“ turgavietėje tada kainavo tik 2 eurus, o šiais metais reikia mokėti 2,50 euro. 

Šviežių bulvių kaina tiek pernai, tiek šiemet, panaši. Ketvirtadienį kilogramas mažų bulvių pigumu garsėjančioje turgavietėje kainavo 0,30 euro, vidutinio dydžio – 0,40, didelių – 0,48 euro.

Per metus nepasikeitė ir pomidorų kaina. Ir tada, ir dabar jie, priklausomai nuo veislės ir dydžio, kainuoja 0,55 – 0,75 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O vinilas

O vinilas portretas
ar atpigo?

kalnieciai

kalnieciai portretas
sutinku,vitebsko spekulentai isnagleje-ypac tas ryzas-kasdiena turguj,gyvenime normalaus darbo nedirbo.

Ontė

Ontė portretas
Kaip gerai, kad jūs giriate Sartų g. turgelį Dainavos rajone. Vitebsko turgelyje, prie Čečėnijos aikštės, daug prekių dvigubai brangiau kainuoja. Žmonės tik dejuoja, bet kilometrą tingi paeiti, kad pigiau nusipirkti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių